Den hvite, den korrupte og priviligerte – SVs egen Kirsti Bergstø


Den korrupte Kirsti Bergstø er igjen på krigsstien for å redde «sårbare kvinner som ikke vet bedre» fra de onde menn. Som kunne komme til å tenke; «dæven hu er fin, tenk å peisa på hu». Hun har selvsagt tatt feminismens ABC (evnt desken i db.no) og hevder at menn er priviligerte pr def. Altså medlemmer av patriarkatet slik at de kan undertrykke kvinner en masse. Harald Eia hadde tidligere påpekt det irrasjonelle i Bergstø sin opprinnelige hatprat, men det preller av gåsa som kjent.

Her er hennes «svar»;

 • Harald Eia har hisset seg opp over min reaksjon på forfatter Karl Ove Knausgård sitt utsagn om at «Alle menn som møter en kvinne lurer på hvordan det er å ligge med henne». Eia mener jeg moraliserer og bidrar til mindre frihet i det offenlige rom. Jeg mener at jeg tar Knausgård sitt utsagn på alvor ved å imøtegå det.   

Hisset seg opp? Vel, det er forsåvidt en normal kotyme blant feminister å hevde at motsvar er sinne, aggresjon, opphisselse eller hva andre negative ord de kan sette på en annen mening. Så langt intet nytt altså. Feminister mener at de tar andre meninger på alvor ved å imøtegå disse, og når de som imøtegåes av feminister imøtegår disse igjen så er man altså «hissig». Man må rett og slett elske slik mangel på logikk og propegandaprat.

 • Hva er egentlig problemet med å si noe slikt?
 • 1. Å generalisere så til de grader kun på bakgrunn av kjønn er urimelig. 
  2. Samtidig gjøres mannen til subjekt og kvinnen til objekt ved at mannen er den aktive part som nærmest instinktivt vurderer en hver kvinne
  3. En så generaliserende forståelse av kjønn og kjønnsroller bidrar til å opprettholde feilaktige forestillinger og skeive maktforhold.

Angående generalisering så bør vel strengt tatt Bergstø gå veldig stille i dørene, hennes hat mot menn (og dermed sin egen sønn) er et kjent fenomen. Hennes forsvar for hennes egen kriminelle oppførsel spores tilbake til gamle menn. Jommen snakker vi om generalisering. Selv om jeg forsåvidt er enig i hvor var justisvesenet angående Støre. dog, hvor var de hen da «ung kvinnelig politiker» ble kriminell?

Ellers er kortet «stakker meg, jeg er ung og kvinne» så passê.

 • I tillegg tror jeg Knausgård tar feil. Jeg tror ikke det er slik at en hver mannlig lege lurer på hvordan det er å ligge med sine kvinnelige pasienter, at en hver mannlig sjef lurer på hvordan det er å ligge med sine kvinnelige ansatte eller at en hver mannlig ekspeditør lurer på hvordan det er å ligge med kvinnelige kunder. Eia mener at Knausgård sitt utsagn beskriver erotiske understrømmer, jeg mener det graver en dypere kløft mellom kvinner og menn og beskriver et syn som er til hinder for menneskelig frihet.  

Hva så om en kvinnelig sjef har lyst å feie over en yngre herremann? Eller at en lesbisk kvinnelig sjef spyr av tanken om noe seksuelt ovenfor Bergstø? Menneskelig følelser er individuelle. Og om man tar vekk følelser, også de seksuelle, noe Bergstø entydig ønsker, så tar man bort menneskeverdet. Men, det er jo ikke nytt at sosialister og kommunister ønsker seg et slikt samfunn. Ellers er det merkverdig at Bergstø fikk en sønn i sin tid, klinisk penetrasjon i sosialistisk likestilt posisjon antas å vært brukt.

 • Holdninger som rår i samfunnet former våre erfaringer, derfor er det nødvendig å diskutere myter om menn og kvinner. Eia hevder at jeg er i konflikt med eget parti fordi SV fremhever viktigheten av å «utfordre etablerte sannheter». Jeg lar meg provosere over Knausgård nettopp fordi svært etablerte sannheter ligger bak en forståelse av Mannen som den evigkåte erobrer. En fri seksualitet hemmes av kjønnsstereotype holdninger og et syn på mannen som den seksuelt aktive part, i motsetning til den passive kvinnen som skal tilpasse seg mannnen. Dette er et syn vi møter svært tidlig i livene våre. Når guttebabyer leker med tissen sin syns voksne det er morsomt, når jentebabyer gjør det samme blir hendene oftere tatt bort. Omlag halvparten av unge jenter her i landet opplever å bli utsatt for seksuell trakassering, altså uønska oppmerksomhet knytta til kjønn, kropp eller seksualitet. Seksuell trakassering avfeies ofte som flørting i stedet for å tas på alvor. Sannsynligvis fordi voksne som registrerer hendelsen har en oppfatning av gutter som mer aktive, pågående og med en tydeligere og tidligere seksuell interesse enn jenter. Slik kan klåing unnskyldes som flørting og jenter læres opp til at gutter skal få sette premissene for deres seksualitet og grenser.    

WTF? Guttebabyer leker med sin tiss, mens jentebabyene blir passet på? WTF!

Andelen gutter som blir utsatt for «seksuell trakkasering» er omtrent lik den som jenter opplyser om. Som forsåvidt er høyst ironisk, men forståelig når man vet Bergstø hater menn og gutter.  Men med tanke på at «kle av noen andre med blikket» så popper statistikken opp. Det absurde blir normalen, slik at Bergstø kan livnære seg av andres penger. Verden er høyst ironisk.

 • Etablerte kjønnsroller og forventninger virker inn på alle samfunnsområder. På utesteder, arbeidsplassen og samlivet. Mange kvinner opplever stort ubehag knyttet til det å bli iakttatt og vurdert ute på byen, samtidig som rommet for seksuell utfoldelse er altfor trangt. I arbeidslivet tjener kvinner mindre enn menn og veien til ledende stillinger kan oppleves lengre. Om du i tillegg skal forholde deg til at sjefen, kunder og kollegaer går rundt og vurderer hvordan det er å ligge med deg, er det en situasjon med enda mindre makt. Kvinner som blir fortalt at alle menn vurderer hvordan det er å ligge med alle kvinner de møter, men samtidig opplever at mannen har lite lyst på hjemmebane, lurer sannsynligvis på hva som er galt med en selv. Vi har altfor mange forventninger til oss selv og omgivelsene som er knyttet til det å være kvinne og det å være mann. Det er et stort frihetsprosjekt både for kvinner og menn å utvide rammer og kjønnsroller, mens Knausgårds utsagn etter mitt syn bidrar til å forsterke slike strukturer.  

Aaah. Så «kjøttmarkedet» på byen er ubehagelig. Derfor man altså ikke har forskjellige steder å gå til som har høyst forskjellig «standard». Gud hjelpe meg feminister er mindre bevarte.

Nei. Kvinner tjener ikke mindre enn menn. Spør topppatriarken Anne Enger Lahnstein. Selv om AEL og hennes kommisjon bruker flere hundre sider på å fortelle: de som jobber samme antall timer, samme sted, med samme utdannelse, og samme utdanning tjener likt. Kap 13.3 sier det med noen få setninger.

 • Videre mener Eia at jeg har misforstått konteksten for uttalelsen og at Knausgård bare vil åpne et rom for tanker det er vanskelig å innrømme at man tenker. Hvis tanker som deles ikke skal kritiseres nettopp fordi de er forbudte tanker, kommer vi inn på et litt spesielt spor i den offentlige debatten. Er det slik at vi ikke skal kritisere det om noen innrømmer at de tenker at for eksempel hvite mennesker er overlegne svarte mennesker? Er det slik at om noen innrømmer at de innerst inne tenker at fattige mennesker er dummere enn rike, så bør det helst stå uimotsagt? Eller at kjønnsstereoype utsagn for all del ikke må imøtekommes fordi en hver tanke må få leve ut sin frihet – også når den innebærer å sette begrensinger for andre?

Vel, kritiser i vei, noe du gjør. Problemet blir at sosialister og feminister jobber også med å kriminalisere ytringer. Så ja, det bør være lov å hevde at svarte er smartere enn hvite, at rike er noen idioter som bør henges i nærmeste tre eller at menn er vandrende voldtektspersoner. Det betyr ikke at man ønsker å straffeforfølge svarte, rike eller menn.

 • Eia forsvarer ikke den frie tanke, men at enkelte menn skal ha privilegiet til å tenke fritt. Alle andre må innfinne seg med å bli avspist eller avkledd.

«enkelte menn» skal også ha retten til å tenke fritt, og ytre seg. Som «unge piker med korrupsjonserfaring» skal ha det. Der ligger forskjellen. Knausgård ønsker ytringsfrihet. Bergstø ser på grisene sin oppførsel i Kamerat Napoleon som en oppskrift på det perfekte samfunn.

PS! Mira Berggrav Refsum ble sinna fordi man ikke hadde med homser eller lesber. Huttetu. Abstrakt tanke er så utdatert. Og det er jo forskrekkelig at en homse skulle tenke om en annen mann (hetro eller ei): den blomsten har jeg lyst å plukke. Denne homsen bør sporentreks bli satt på første rekke i omskoleringsleirene som Bergstø drømmer om, noe ala F! sine forslag.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: