Kvinner banker sine menn, stakkars kvinner!


Innvandrermenn får bank av kona


Menn som kommer til Norge gjennom henteekteskap havner ofte på bunnen av rangstigen i familien. En konsekvens av det, er at kona banker dem opp.

AV:
NTB
Publisert: 27 juli 2012 19:58 Oppdatert: 27 juli 2012 19:58

Lina Jakobsen ved Betzy Krisesenter i Drammen sier til NRK at hun er overrasket over hvor mange menn med innvandrerbakgrunn som blir banket opp av kona. Siden 2010 har det bodd mange menn på senteret, og volden de er utsatt for er langt alvorligere enn man trodde. Noe av årsaken til det er at konas mannlige slektninger deltar aktivt i rundjulingen.

Jakobsen sier en del av de tvangsgiftede kvinnene som utsetter ektemannen for vold, selv har store psykiske problemer. I noen tilfeller går det også ut over barna.

Samfunnsforsker Anja Bredal sier til NRK at hun tror volden fra kvinnenes side kan være uttrykk for frustrasjon. Det å giftes bort mot sin vilje er et dårlig utgangspunkt for et parforhold. Hun tror også volden kan skyldes at kvinnene vil ut av ekteskapet.

– Det kan være en måte å provosere fram et brudd, sier Bredal. Hennes erfaring er at de som rammes er menn som selv ikke slår. Det er menn som vil forsvare sine barn, men som er oppvokst med patriarkalske verdier og derfor har vanskelig for å fremstå som offer for kvinnevold. (©NTB)

Godt å se Anja Bredal sin forklaring. Lurer på også om den kan gå motsatt vei. Tvilsomt, for å si det med ett ord. Men igjen viser det hvordan «voldsforskning» i dette land foregår. Det skal alltid forstås ut ifra et radikalfeministisk synspunkt. Slår kvinner, så er det mennene sin feil fordi de er menn.

«Årets idiot»-medalje går til Anja Bredal!

Jeg, Anja Bredal, er ei radikalfeminist som nyter vold.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: