Bleieskiftdebatten – en sak med masse dritt, men flere sider


Det som ikke nevnes i denne likestillingsdebatten som har oppstått, er at også kvinnelige ansatte som ønsker å slippe bleieskift, får lov til det!

Jæren, utepå Bryne og t.o.m. Hvor mere bondsk kan det ikke bli liksom. Enhver Osloborger med de rette meninger kan selvsagt aldri sette sin fot der. Men autohofteskytingen er selvsagt på. Der de onde hvite menn diskriminerer kvinnene, og sin kvinnelige sjef.

I aftenbladet får en til nå ukjent høgskolelekter utbrodert sitt syn om at han fikk skiftet en, -1-, bleie i påsken og dermed kan karaktriseres som ekspert på feltet. Det er litt merkverdig at det var bare en bleie i løpet av påskeuken. En kan sikkert påpeke de store «likestillingsproblemene» det er i den familien. Morten Solheim påpeker altså;

Og sånn for ordens skyld: Jeg skiftet en bleie i påsken. Og jeg er verken pappa, eller jobber i barnehage.

Men han fikk garantert klapp fra sine kollegaer med de rette meningene på kontoret. Men noen undersøkelser der de har hørt barnehagens sjef, ansatte og brukere har man dog ikke. Vitenskapen er som kjent kun enveiskjøring. Men Morten Solheim skal selvsagt ha for at han prøver å gjøre seg som en aseksuell person som iherdig prøver å tilkjennegi at queerteorien har livets rett. Selv om det feiler.

Men, Kathrine Horve Osnes (FAU og SAU, Sporvongane barnehage) har i allefall skrevet en kronikk som iallefall vil varme enhver ansatt i barnehagen;

Heltene i Sporvongane Barnehage!

Det som ikke nevnes i denne likestillingsdebatten som har oppstått, er at også kvinnelige ansatte som ønsker å slippe bleieskift, får lov til det!

I påsken ble det publisert en sak om vår kjære barnehage. Det er viktig for oss som er brukere av barnehagen å belyse hvor fantastisk den er, og hvor feil de som ikke kjenner barnehagen tar.

Den pedagogiske lederen er opptatt av tilrettelegging på arbeidsplassen, der hver enkelt skal få nytte sine beste sider. Som kvinner, er også menn forskjellige.

Takknemlige foreldre
Først av alt; heldigvis har Norge en slik barnehage som Sporvongane! Vi er evig takknemlig for å ha våre håpefulle i denne barnehagen. Vi er flere foreldre som har erfaring med andre barnehager i distriktet, og Sporvongane har vist seg fra første stund, til å være en barnehage helt uten sidestykke. De ansatte viser en genuin interesse for våre små, og barnas behov blir alltid prioritert først. Vi er så heldige å ha to unge, flotte, mannlige ansatte i barnehagen. De gjør en formidabel innsats hver dag, selv om de ikke skifter bleier.

Det som ikke nevnes i denne likestillingsdebatten som har oppstått, er at også kvinnelige ansatte som ønsker å slippe bleieskift, får lov til det! Vi foreldre tror ikke at disse to unge mennene er representative for den mannlige befolkningens holdninger angående bleieskift! Barnehagen har forøvrig noen få år tilbake, og med samme pedagogisk leder, hatt mannlig ansatt som skiftet bleie. Vi foreldre støtter opp om den ordningen barnehagen praktiserer på bleieskift .

Den pedagogiske lederen i barnehagen er ei flott dame, som innehar stor faglig kompetanse. Det er med skuffelse og vantro vi leser at likestillings- og diskrimineringsombudet (LDO), betviler hennes profesjon. Den pedagogiske lederen er opptatt av tilrettelegging på arbeidsplassen, der hver enkelt skal få nytte sine beste sider. Som kvinner, er også menn forskjellige.

I Sporvongane barnehage er menn flinkest på grovmotorikk. For barna er det derfor best om det er mennene som er med på fotballkamp eller knytter tau i høyden. I en annen barnehage, med mannlige ansatte, kan rollene være omvendt. Barna våre får utvilsomt en bedre hverdag med mannlige rollemodeller, enn de barnehager med kun kvinnelige ansatte. Arbeidsmiljøet i barnehagen er særdeles positivt og lystbetont, noe som smitter over på barn så vel som oss foreldre. Her får barna være med ansatte hjem etter stengetid, til stor jubel for de små. Det er heller ikke uvanlig at ansatte tilbyr seg å hjelpe oss foreldre på kveldstid med barnepass. Også ved familieforøkelse, hvor et lengre sykehusopphold venter, tilbyr de sin hjelp. Og vi registrerer at de gjør det med glede!

Glede er et nøkkelord i Sporvongane barnehage; de ansatte viser et oppglødd engasjement for å ta del i våre barns hverdag. I hente- og bringesituasjoner blir vi foreldre møtt av et smilende personell med åpne armer som mer en gjerne deler ut en klem til trette småbarnsforeldre. Det er med stor entusiasme ansatte forteller om milepæler som er nådd, enten det dreier seg om dobesøk eller å sykle uten støttehjul.

Beklagelig debatt
Vi synes det er beklagelig at denne debatten har oppstått, uten grobunn i virkeligheten. Vi kommer med en sterk oppfordring til alle ansatte, kvinnelige som mannlige, om å fortsette den viktige og formidable jobben dere gjør med det viktigste vi har i våre liv. Dere er alle noen ekte hverdagshelter, som gjør barnehagen til et flott sted for de 16 heldige barna og deres foreldre!

En annen betraktning fra Jæren.

Det bør vel være noen som kommer med et par unnskyldninger og spørsmålet; kan jeg få gå skammens kanossagang?

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: