Hvorfor har man et behov for Rødt i dagens samfunn?


Rødt, avdankede kommunister fra gamle AKP-ML som i sin tid lagde mye bråd men lite konkret. Akkurat som Rødt nå. Og det er forsåvidt en god grunn til at det er lite konkret, og slik bør det fortsatt være. Men, de har en funksjon i å filleriste det bestående, det eksisterende og det forfeilede. Slik som Unibuss AS og dets korrupsjon.

Her har Ingrid Baltzersen og Erling Folkvord kommet med et utmerket forslag, som forsåvidt er så logisk at det burde vært gjort automatisk. Nemlig at en granskning må taes vekk fra en situasjon der ledelsen i Unibuss kan påvirke utkomme av en granskning. Skulle selvsagt vært en ryggmargsrefleks for Jøran Kallmyr, men det er da altså ikke. For fra den kanten er det bestemt at Kollektivtransportproduksjon AS skal undersøke Unibuss AS. Som er et underbruk av Kollektivtransportproduksjon AS.

Som om det ikke er bindinger mellom ledelsene i de to selskaper (moten er jo å lage en haug med selskaper eid av et holdingselskap, effektivt er det neppe. Men skattemessig er det fornuftig og for pulverisering av ansvar er det en fantastisk metode).

I slike saker er det et behov for Rødt, eller andre sinnatagger. Men som alltid, i små doser.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: