Er ytre høyre en gjeng sutrekopper?


Hvem kjenner ikke til klagingen over;
– skolen er for slapp
– ungdommen gir opp for lett
– folk må tåle mer

Nå er Thomas Hylland Eriksen som en rød klut for enhver Hans Rustad-prospect, men denne tar forsåvidt den berømte kaken i et tilsvar til Eriksen forsøk på å beskrive en persons evne til å selvradikalisere seg.

Vi som bor i ghettoen.

Av Otto Johannessen Publisert I går kl. 14:41

Det måtte jo komme. Vi har sett det lenge. Irritasjonen fra den selvoppnevnte intellektuelle og kulturelle eliten lar seg ikke lenger skjule. Vi – den ghettofiserte allmuen – har endelig fått vårt pass påskrevet av en som både kan og vil uttale det som eliten lenge har visst: vi henger fast i en ghetto. En ghetto hvor de mørke tanker ikke lenger bare rører seg i våre hoder, nei nå er det også fullt mulig å distribuere dem både til meningsfeller og de som ikke deler vårt perverterte syn på hovedvirkeligheten som forfatteren så vakkert uttrykker det. Allerede i ingressen makter nemlig forfatteren å trekke en slags indirekte parallell til massemorderen ved å påpeke at hvis man i sin ghettofiserte tilværelse dropper ut av hovedvirkeligheten for å dyrke sin sekteriske identitet som næres av paranoide fantasier, da stiller man omtrent på linje med massemorderen. Intet mindre.

Dette er altså et tilsvar til en innledning der Eriksen påpeker, det åpenbare forsåvidt, at ved internett er det fullt mulig, med 100% garantert suksess å selvradikalisere seg selv. Hvis det er målet. Går en inn på debattforum for Karl Marx, lærer man svært lite om Ayn Rand hvis det kun skrives om Marx. Og vica versa. OJ evner altså den gode evnen til enhver høyrevelger å klage på at alle er slemme mot slemme meg. Skulle en virkelig toppet kaken ville selvsagt noe om ytringsfrihet og sensur kommet inn….eller vent….

Siden jeg er gammel nok til å ha ubehagelige minner fra den annen verdenskrig så er både ghetto og untermensch begreper som henger fast i en ellers redusert hukommelse.

Som mange andre…altså. Ghetto og untermensch er dog ikke noe første sammengheng. For, om OJ hadde vært litt eldre hadde han selvsagt opplevd Ghetto i forbindelse med f.eks paven. Men forfølgelsen, eller forsåvidt følelsen av forførgelse er det kun OJ som har lov til. Som forsåvidt er vel en bekreftelse på ghettofiseringen som Eriksen påpeker er mulig.

Intellektuelt sett er jeg redd for at eliten vil henvise meg til begge grupper.

ååååhåååå…og med hvilken begrunnelse? At man ikke kommer på førstesiden på VG og DB hver dag? Lurer på om det hjelper å nevne at det gjør heller ikke undertegnende.

Riktignok har jeg stemmerett og at dette også innebærer ytringsfrihet i demokratiets navn, men det var neppe meningen at jeg skulle tråkke på elitens sirkler ved å ytre meg på internett med oppfatninger som ikke bare – i noen grad – vil være politisk ukorrekte (også det bør man overlate til eliten) nei det som befordrer den åpenbare irritasjonen er nok at jeg bidrar til å skygge for elitens tanker og meninger som bør ha forrang, men som ikke lenger tillegges den vekt de ellers ville hatt hvis ikke vi ghetto-skribenter både her på Dagsavisens debattsider og internett generelt hadde blandet oss inn i elitens høyst intellektuelle og høykulturelle verden.

Og som om ikke OJ er politisk korrekt i sitt miljø? Hvis han har problemer med å få ytret seg i andre uspesifiserte medier. Men akk nei, det er onde Eriksen som er OJ sin KAPO, der han pisker (politisk korrekt venstresving med pisken) OJ til underdanighet for den politisk korrekte elite. Dvs meg.

Men hvis en skal gå litt videre fra OJ, og se det absurde i hvordan Hans Rustad-prospectene og dere sutring så gå til en annen absurd gruppe. Tjen Folket. En gruppe som ofte er i mediene forsåvidt. Dog fordi de må svare på hvorfor de har svindlet store beløp. Men det er sjeldent å se de klage fordi de ikke får ytret seg. Hvor ofte er det egentlig man ser Tjen Folket i kommentarene til avisene? I forhold til OJ og hans like altså.

Så, man kan altså si, der OJ er kun et eksempel;
Høyresiden, eller mer korrekt den rabiate «jeg ser muslimer overalt», er at de er en gjeng sutrekopper. Hyklerske sådanne.
Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: