Anders Behring Breivik – Manifest


Er å laste ned her (pdf). 1500 sider med smørje.

2083 – A European Declaration of Independence

Edit;
En del blogger tar vekk manifestet pga ABB beskriver detaljert hvordan han bygger bomben sin. Et legalt moment å tenke på. Dog, noe spesielt siden det ikke stoppet 22 juli, vuderer det viktigere å få en innsikt i tankegodset som ABB har. Vurderer videre om pdf taes ned.

160 Responses to Anders Behring Breivik – Manifest

 1. Hanne25 says:

  Tonje: når du sier brevvenn, kan man bare sende til ila og merket brevet Anders behring breivik!? Jeg var en av de som mottok manifestet hans på Mail så har lyst til å spørre hvorfor;)

  • camillaMr says:

   Ja, det kan du..jegt skriver med han også. Men nå må du skrive til Skien fengsel.

   • Marius says:

    norskgoy; bruk skikkelig mail neste gang du poster.

  • steianr dalstrøm says:

   du er ei dum jentunge som svindler,bruker ditt dumme engasemang til denne dusten , herregud hvor tett ni er. hvor gammel er du, som støtter en barnekiller, karma is a bitshc å da vet du hvem dette kjem ifrå.

 2. Vil gjerne lese manifestet til abb da jeg er enig i mange av hans synspunkter.er høyrepolitisk selv og har brevkontakt med anders.b.breivik

  • norskgoy says:

   Imponerende. Grattis med å være komplett locoloco.

  • camillaMr says:

   har du fått tilgang til forsvarstalen hans?..den som ble filmet??

  • milla says:

   hvor er dt mulig å finne manifestet på norsk???

  • steianr dalstrøm says:

   dum, ikke smqrt, bare rett å slett dum, stakkars, rita

  • lill eng says:

   tonje fra et sted som heter kapp østre toten, jeg sa jeg skulle ta igjen etter du ringte barnevernet.hilsen ei som aldri glemmer

 3. lol says:

  Anders Behring Brevik skylder sine handlinger på muslimer og får sympati. Det samme gjør politikere, media og nordmenn generelt. Alt som er galt med Norge er muslimenes feil. Go Anders Behring Breivik lizzom. Samtidig glemmer de at duden er en pervers massemorder som tar glede i å skyte kidz. Typisk norsk

  • valerio says:

   pervers massemorder som tar glede i å skyte kidz, typisk Norsk. seriøst tenk deg litt om før du sier noe sånt, det breivik gjore var og kvite seg med navlestrengen til de komplette idiotene som sitter og styrer dette lande. De stakkars undommene var ikke noe anna en totalt hjernevaska, han så på det om nødvendig for at folk skal bynne og åpne øynene og se hva som skjer her i Europa, og statestiken selv sier også at det meste kriminelle som oppstår her i Europa kommer fra mennesker med utendlandsk opprinelser, etniske raser. vi blir overbefolket av krigs forbrytere som er født og oppvokst med drap og voldtekter som om det er helt normalt.

   • valerio says:

    ikke at jeg støtter hans handlinger for det var grusomt og jeg har dyp medfølelse for det men jeg deler hans synspunkter.

    • Æsj says:

     norskgoy; bruk skikkelig mail neste gang du poster.

 4. T says:

  Jeg har ikke lest noe av handlingen i manifestet og selv om jeg ikke har det ,vet jeg at må man vite MYE av historie konsepter og vite hva som skjedd med andre land når massive mengder imigranter har migret til ett land av en eller annen grunn. Dette for å kunne sette noe sånt i ett perspektiv. Man må også vite hvordan folk reagerer til ett fremmed tema som de ikke særlig liker, fordi det er basert på «en» utenklig , grusom, ubehaglig hendelse. Nå skriver jeg veldig abstarkt fordi, dersom man peker til spesike ting har de fleste mennesker en eller annen fordom, lett for henge seg opp i små detaljer eller ha en mening om evnet de skal igjennom før de danner seg en konklusjon og/ eller imens de går igjennom evnet.Vanlligvis passer ikke temaet i deres rammer – og blir betraktet som «unyttig» informasjon og palseres det rett under fordommen du kansje først hadde.

  Skal man danne ett bilde som ikke baserer seg på følelser av hvor ille eller en bra en handlig er må man bare sette alt dramaet som breivik har skrevet og se på prinsipper av historie, og danne likheter og ikke alle «ørsmå detaljer» som sagt folk henger seg opp i.

  En ting som er sikkert, jeg kommer aldrig til å ta konklusjonen av en reporter som sannhet, for de er mestere i å manipulere ting i forskjellige vinkler som får deg på vilspor. Rett og slett drama.
  (ble nesten overbevist en gang at måneferden var oppspilt, men simple ting beviste at det ikke var tilfellet)

  Men uannsett. Det som jeg tror Ander Behring Breivik er opptatt og som jeg har tolket det er at land blir «invadert», sakte men sikkert av immigranter eller av andre folkeslag. Og at «hvite menn» som han tar for å være nordmenn kommer til og bli en «minoritetsgruppe».

  Jeg danner ingen konlusjoner av det jeg skriver jeg bare kaster ut noen konsepter som hva jeg ser på når jeg skal eventuelt lage en konklusjon av dette som jeg ennå ikke har gjordt…

  Hvis immigreringen i Norge vil komme til et punkt det «hvite» norske folk kommer til å være en minoritetsgruppe, kommer det ikke som en overaskelse fordi alerede nå som i noen/mange plasser i oslo er 40% i mange av klassene utenlanske immigranter av annen hudfage/ og med forksjellig tro som islam.

  Nå skal jeg ikke akkurat fokusere på det, men det er jo ganske mye forhold til hva det var før i norge. Men når det blir så mange på så kort tid er også «integrering» inn i det norske folk vanskelig særlig når du er sammen med folk som deler dine meninger og livsyn. Det er da grupperinger skjer og at mennesker deler seg. Religion og tro på noe forskjellig er det mest dødligste som har rammet mennesker. Krig har sine røtte fra -Uenigheter og som kan godt sies om forskejllige religioner om hverandre.

  Som at du glemte hva du spiste for 40 dager siden vil det også være med krig. Alle nyansene som var da, på den tid, blir også borte med tid: Selv om kansje en krig / konflikt dannet på like type konsepter på en ting som skjedde for 1000 år siden og er notert ned en plass, er det ikke noe som hindrer at det skjeri igjen fordi mennesker er en rase som lett glemmer, men som lett lar våre følelser styre handlinger.

  Men som men en slosskamp/ uenighet men en venn, el, lingnede vil det gå over. Samme er det også med konflik og krig, dersom ikke hevn aksjoner går i famelens generasjon, og glemmer egenlig hvorfor de startet og hevnene på hverandre med det første.

  Hvis man ser på et enda større skala så er det beste/nyligste eksiterende Eksempelet på en stor immigrering og hvor mye av historien har bare blitt lagt bak er USA. Først var det masse konflikter med indianderene og den vestlige tro troskap i forhold til indianerene. Og etterhevrt som Kaptialismen og det vestlige mennesket grodde fast i usa, immigrerte millioner. Det ble ett sted for vestlige menneske bare startet å bosette seg etter som det ble en plass med nye muligheter. -med mange fordeler.

  Vet ikke om dere kan se noen likhet i prinsippene jeg legger fram. Selv med mer historiske detaljer som jeg selv vet om og mange mer eksempler passer det ganske fint, bare man gir ting tid. Dette var bare forklart i de simpleste av ting som, er mulig og så med det blotte øye, uten noen særlig fordypning.

  Jeg kan se det samme skje for norge der «vi blir indianerne» intigret som en minoritet- dersom ikke imigreringene går saktere. Akkrurat som når våre forfredere i norge immigrete fra russland (i nordlige områder) andre fra (finland og den biten) + folk fra europa til de sørligste delen i norge for 10.000 til 5.000 år siden. Vår kultur ble til våres egen.

  Det samme skjedde også under vikinge tiden da kristendommen ble presentert i norge.

  Dette er umulig å unngå og har skjedd milionervis av ganger over hele verden der kulturer blandes. men for at ikke alt blir glemt, må alt rasjoneres i mondre menger forhold til folket som bor i landet dette skulle intreffe.

 5. Det er litt påfallende at ingen av kommentatorene her prøver å imøtegå Breivik på saklig grunnlag.

  • Katrine says:

   Hei,jeg har lest Manifestet som Anders Behring la ut.Midt i lesinga,da måtte jeg løpe på toalettet,fordi det knyttet seg i magen,jo mer jeg leste av det manifestet.Jeg kastet opp.Men jeg skulle helst ha kastet opp i halshullet på Anders Behring Breivik.Anders er IKKE verdt driten under skonå mine.Jeg ska heller spise 1asfalt enn å treffe Anders Behring ute på gata.
   Dere må huske det folkens:»Hvis»Anders Behring Breivik blir løslatt/går fri,da går det IKKJE lange tiden før han blir drept selv,fordi det er MANGEN som vil ta livet av Anders Behring Breivik.Det er INGEN som vil ha 1 syk drapsmann te nabo.Han burde enten settes på 1 øy,
   der INGEN finner eller ser Anders.B.Breivik.Jeg vet at det er MANGEN som er her inne på Facebook,som håper at han kommer ut,slik at di får tatt Anders Behring Breivik av dage.Men hvis Anders vil redde skinnet sitt,så burde han takke ja til å sitte i fengsel,for da har han reddet 80 % av seg,men Anders.B.Breivik,han vil få såååå mye juling,hvis han havner,fordi det er INGEN som sitter i Norges fengsel,som vil godta Anders som massedrapsmann.Anders har laget sååå stooort hat mot seg selv,så Anders.B.Breivik,han har jo laget sin egen skyteskive….Jævla trist,fordi Anders er 1 flotte person,men det er oppførselen hans det går på..Jeg tviler STERKT på at hvis Anders blir satt fri,at han blir vil kunne fylle 40 år,før noen dreper Ander ??????????????

   • petter says:

    har du hørt noe så dumt!!!!!!!!!!!….du virker mer skrudd i hue enn Anders selv….sikker på at du ikke bruker sykolog…du har virkelig behov for det !!

   • Even says:

    Om noen dreper Breivik så er de ikke bedre enn han. Vet ikke hvor gammel du er, men barnslig påstand fra deg. Det Breivik fortjener er at vi glemmer han og at han føler seg glemt, det er det som svir på slike personer som han. Håper du kan beholde verdigheten din med å trekke tilbake den tåpelige påstanden.

   • Uten navn says:

    Hvorfor ikke gjøre livet hans til et helvete, istedet for å sende ham rett dit?

    • maria kechagia says:

     Hvordan gjør vi det? Med å hjelpe ham til å bli kjent i verden akkurat som han ønsker, kle ham med fine dresser og la han påvirke vårt og våre barns liv? Med å bygge og tilpasse fengselet for at han skal være trygg? Med å fortsette å bruke milliarder på grunn av ham når våre barn, syke og våre eldre ikke har det de trenger? Med å gi ham fire dyre advokater når foreldre til barna han drepte deler en med 25 andre? Jeg er redd for at noen der ute kan gjenta det han gjorde akkurat fordi han ikke har fått det så ille som du sier.

   • Robin says:

    A.B.B er en mann som det har gått galt for på ett eller annent punkt. Han er fortsatt ett menneske og skal bli behandlet som ett. Anders tok livet av mange uskyldige mennesker, han skal straffes for det. Men la det bli opp til retten. Ved og ta livet av A.B.B viser bare at folk er like teite som han.

    • Ronny says:

     D r du som er barnslig som velger å bruke tiden din på å kritisere andres ytringer, skjerp deg faen

  • norskgoy says:

   Hvor vil du at man skal begynne? ABB sin fantasi om at korstogene var for å redde midtøstens kristne? Eller det faktum at korstogene slaktet ned de kristne i midtøsten….

 6. Fragmets_Equilibrium says:

  Jeg leser heller inleggene enn manifestet for å si det sånn.

 7. Urettferdig says:

  Hvorfor skal egentlig ekspertene få lese manifestet når ingen andre får det? Man må få tolke manifestet til ABB selv, og jeg støtter linken din vennligst ikke fjern den.

  • norskgoy says:

   Forsåvidt slik jeg ressonerer det også.

  • petter says:

   manifestet ligger ute på Internett så alle kan lese det selv..Og når det er sagt syntes jeg selv at NORGE er blitt ett møkkaland og leve i…her regjerer Komunistene godt enda….selv om de fleste av oss ikke ser det for vi er ett ganske blindt folkeslag!!!…Mange tenker nå: hvor flytter du bare ikke, men som de fleste av oss hvet så er flytting en stor jobb…men når jeg blir persjonist blir det spania på meg og Stoltenberg kan stikke hele Norge opp i Ræva…

   • norskgoy says:

    Ikke legg igjen spor hos en kommunist….

   • VittigPer says:

    Med tanke på hvordan du skriver framstår du svært blind, ja. Lykke til som persjoninst, men du må gjerne stikke noe opp i Ræva innen den tid.
    !!!…

 8. geir says:

  hold kjeft alle dere!

 9. Danorh says:

  Hi everyone

  I am a hindu from India, and i want to bring something into the attention of international community

  my sympathies for all those who lost someone in the shootout

  I dont agree to his methods, but what he said about hindus being killed is very true.
  We hindus were always targets of muslims.. crores of hindus have been killed by moslesm. We are suffering from islam since centuries. We are butchered since islam entered india thousands of years ago. But nobody does anything to stop it.. we have suffered more than jews or anyone in this world have suffered. Even two weeks ago a bomb blast was done by jehadis in mumai killing innocent hindus.
  Our crime is we are the most peaceful race in the world… and we welcome everybody to our home. Thats our crime.. They bomb blast our temples, and kills people who comes to pray there..

  And now this political party named Indian National Congress rules the contry as an alliance called UPA, and they are doing everything politcally to suppress hindus too…
  Its funny that hindus were once the ancient inhabitants of india, and we welomed everybody who came here, but now we live like slaves or refugees here… hindus are killed/converted or hindu women are raped everyday. But no justice comes for us ever

  If international community doesnt intervene, and throw Congress led UPA out of power, peaceloving hindu race will be wiped off from earth for ever… we are facing extinction. We have always stood for humanity and the world knows our contribution to the humanity and that we have always embraced peace. India never invaded any country.. Hindus never forcibly convert anybody…

  I request UN or any organization to come to india save hindus.. to stop hindu genocide led by indian national congress and jehadis and missionaries.

  milions of kashmiri hindus were killed and thrown out of kashmir, before moslems took over there with the help of pakistan’s spy agency ISI.. Many stilllive as refugees, but nobody did anything about it. We hindus never gets justice..

  We have always done our best for the world, and its time for the rest of humanity to save us from extinction. Please help us..

  • norskgoy says:

   Hindu, med ole.no epost. Skeeeeeptisk.

  • Noreg says:

   Jeg er fra Irak,fra Afganistan,Albania,Chechnya,Libia, vi er drept hundre tusenvis…og hvem som dreper oss? muslims?

   • norskgoy says:

    Svar til det siste. Ja.

 10. Me like!

  • norskgoy says:

   Jeg har en anelse om hva du synes er bra. Inte bra.

 11. Pappra says:

  Det eneste momentet jeg kan komme på for ikke å legge ut dette manifestet i uredigert form – men som også er et STERKT argument, sett fra mitt ståsted – er at han henger ut navngitte menneskers påståtte privatliv.

  Han henger blant annet ut en mann som horekunde. Jeg vet ikke om det er sant eller ei, men det er egentlig uinterresant.

  Spørsmålet blir da: Ville du synes det var OK om noen publiserte en tekst hvor du/broren din/faren din ble uthengt som horekunde?

  Hvis svaret ditt på dette spørsmålet er «ja», ser jeg ikke noe etisk problem for din del ved dette.

  Dersom svaret er «nei» – ja, da ser jeg en hel del problemer, inkludert juridiske problemer, ved at du naturligvis kan bli holdt økonomisk erstatningsansvarlig av disse som har fått private detaljer publisert av deg – dette inkluderer blant annet fremtidig tapt arbeidsinntekt, dersom jobb skulle bli et problem.

  (Jada, det var ABB som skrev det, men du publiserte det).

  Disse sakene vil også komme, og disse menneskene er også uskyldige i det som har skjedd.

  • norskgoy says:

   Da skulle jeg samtidig å sagt det samme om Ottar, og andre feministorganisasjoner som gjør det samme. F.eks ved flyveblader på byen i Stavanger.

   Påstander som kommer fra ABB er vel rimelig «taes med klyper av salt», spesielt når han selv skal kjøpe sex.

 12. Even hell has it’s heroes…

 13. tjukken says:

  Er glad jeg fikk lese de første 50 sidene av dette, for maken til inkonsistens kan jeg ikke huske å ha lest på lenge. Begrepene er tidvis selvbestaltede , sammenstillingen i beste fall misforstått og ganske merkelige. Egentlig ufattelig at en som har klippet og limt så mange kapasiteters verk, er så på «jordet» selv..

  Jeg kunne med letthet fordømt hans terrorhandling 22 juli, men det føles «godt» å vite at det er en ideologisk syk mann som gjorde det, og det er det ikke «den politiske korrekthet» som forteller meg, men tosken selv som utbasunerer.

  • norskgoy says:

   Enig med deg. Med egen erfaring så er det artig å se hvordan han f.eks mener korstogene «reddet» kristne i MØ, og vil gjøre det samme i dag. Som om de østlige kristne levde trygt når korstogene kom :).

   Ekstrem selektiv historieutvelgelse.

 14. Jene says:

  Ved å lese manifestet har jeg kunnet gjøre meg opp min egen mening om det og selvfølgelig er det helt sykt-Men nå har ejg kunnet gjøre det uten at noen skulle tolke det for meg-Og det synes ejg er så mye bedre! Jeg er veldig enig i at hans synspunkter skal debateres ihjel og møtes med konfrontasjon,istedenfor at de ties ihjel-Det er da problemene kan tas tak i,og vi kan søke handling og avverge flere slike grusomme handlinger!

  • norskgoy says:

   Veldig enig med deg.

 15. Anwo says:

  Anders Behring Breivik er en syk mann. Han utførte uhyrlige handlinger.
  Men det han står for 100% sant, men det han gjorte er landsforederi!

  • norskgoy says:

   Ha deg vekk lille rasistfaen.

   • Anwo says:

    For et saklig svar du kommer med her.
    Sier jo ganske mye om hvor lite intelektuell du egentlig er.
    Og hvor mange ikke norsk etninske døde den 22/7? 3-4 stk?? Resten var norsk og hvit!
    Sier vel hvor lite du har satt deg inn i saken.

    En hel nasjon er ført bak lyset av media.

    Ingen som har spurt seg selv om hvorfor NRK reporteren den 22/7 fortalte om at en mann iført politi uniform drev og skjøt på folk med en Glock. Hvordan viste NRK at han brukte Glock? Politiet var jo i følge media da, milevis unna. Så noen hadde informasjon som andre ikke hadde.

    Dette var et komplott, en sammensvergelse fra en gruppe som kaller seg Bilderberg gruppen. bestående av 140-150 personer fra hele verden, som har ganske så mye makt.
    Deltagere av denne gruppen er blant annet Jens Stoltenberg og Siv Jensen.

    Folk bør snart våkne opp, i morgen kan vi våkne opp til en vass ekte Norsk Politi stat.
    Noe som er på god vei. Nå vil pst overvåke flere, de vil også ta psykologiske tester av folk med våpen, medlemer av skytter klubber.

    Søk selv istede for og være en innaktiv nikke dukke.
    Hvor har du dine fakta? Fra TV?

    Internet har mye og by på, jeg anbefaler at du og andre prøver og forstå hva som skjer.

    ************************************
    Edit fra norskgoy: mer suppe var med. Tatt vekk. Stalinsensur forekommer med konspirasjonstullinger.

    Konspirasjonsnoia kan du ta et annet sted, ellers er følgende video et godt utgansgpunkt;

    • Averse Anwo says:

     Er du redd for at folk skal få vite fakta? Eller er du såpass blind at du ikke vil tro på det??

     »»»»»»»»»»»»»»»»
     Edit: sensur av rablende gale konsirasjontull.

     Hadde det bare vært fakta så hadde det vært utmerket.

     • jegeren says:

      er så fett at konspirasjonsteori folk alltid stoler ukritisk på internett kildene sine, men er verdens største kildekritikere på alt annet 🙂

    • Chris GJ says:

     wow… Ett stjerne eksempel på en tulling som ikke klarer å bruke kildekritikk på internett.
     Du kunne like godt bare sett på tv, for denne konspirasjonsteorien din er full av hull og tull.
     Regner me det egentlig var sarkasme, isåfall thumbs up.
     Altså, du lagde en tilsvarende latterlig konspirasjons teori basert på feil virkelighetsoppfattning på lik linje med hvordan abb gjorde det ^^

   • petter says:

    Mye av det han skriver har mange av oss tenkt selv, men pga handlingen han utførte er det ingen som vil si det høyt…har snakket med mange som sier de har tenkt mye av det samme selv!!

    • norskgoy says:

     Okai. Og du skal til Spania. Falangistene vil le godt av deg.

 16. Tilbaketråkk: Hvor kan du lese manifestet til Anders Behring Breivik, og bør du i det hele tatt gjøre det? « Bananbra

 17. Clemie says:

  Og en ting jeg lurer veldig på er hvorfor du ikke gjorde deg opp en mening om du syntes det var rett eller galt å legge ut dette manifestet før du la det ut? Jeg synes du burde tenkt onklig igjennom dette først, og vært helt sikker på hva du synes om dette istedet for å først legge det ut,så vurdere dette videre, og la tiden vise om dette var rett eller galt. Jeg synes det blir som å leke med ilden, eller kansje russisk rullett- Kansje , kansje ikke dette er lurt.

  • norskgoy says:

   Vel, hva vet du om jeg ikke har gjort det? Jeg mener det er rett fordi informasjon om ABB, og hans avskylige handlinger bør leses/tolkes mest mulig av «rådata» av den enkelte og ikke gjennom avisene.

   • Clemie says:

    fordi du har skrevet det, og jeg regnet med at du kom til å ta bort det du skrev om at du vurderer , hvis du hadde bestemt deg. For når det fortsatt står der,så sender det ut ett signal til meg om at du ikke har bestemt deg. Derfor.

    • norskgoy says:

     Ville tatt det vekk om det kom opp gode momenter, som jeg ikke hadde tenkt på. Og det mener jeg at det ikke har gjort.

   • Clemie says:

    men leste du kommentaren jeg skrev om det jeg leste på msn nyheter? om at det er ett kapittel der ABB har skrevet at terroren han skulle gjøre var ett ledd i markedsføringen av manifestet?

    • norskgoy says:

     Jupp. Og det forandrer ikke noe som helst forsåvidt.

   • Enig med norskgoy! says:

    Enig! Rådata. Jeg synes også at tankene som drev Stalin, Hitler og Mao bør være tilgjengelige – ellers får man ikke innsikt i hva som drev dem. Flott at du holder på ditt!

    Og når det gjelder oppskrifter… Amazon selger boken som ABB slo opp i:
    http://www.amazon.com/Anarchist-Cookbook-William-Powell/dp/0962303208

    Det ligger fritt ute uansett. Internett er proppfullt. Å sensurere én enkelt oppskrift gjør ingenting til eller fra. Så jeg er enig norskgoy.

    • norskgoy says:

     Finurlig. I starten av internetts tid så var den boka en grunn til at onkel politi kom på døra. Nå kommer den på døra med DHL.

  • jegeren says:

   sensur, og begrensninger av folks tilgang på informasjon er aldri positivt.
   ting som dette skal huskes, det er IKKE den norske stats, eller noen andres jobb å bestemme hvilken informasjon jeg som individ har tillgang på. (med unntak av noen helt selvfølgelige ting, militært hemmelig dokumenter f.eks)

  • Chris GJ says:

   Nå må du ta deg sammen, vi lever i ett samfunn hvor de aller fleste er opplyste.
   Det var nødvendig å legge ut dette manifestet.

   Jeg har personlig hatt mine tvil om at denne islamerings «innvaderingen» bare er tull.
   Nå har jeg lest dette dårlig skrevne våset som tydelig er skrevet av en person som elsker ego tripps. Og jeg skammer meg!
   Hvordan i helvette lot jeg en sosiopat som tydelig mistet grepet på virkeligheten så tidlig som under world of warcraft avhengigheten hans påvirke meg. Jeg vedder på at guilden hans på wow het «The Knights Templar» – Etter å ha lest manifestet hadde det ikke undret meg.

   Jeg vil bli med på konsperasjons shitten alle er så keene på for tiden:

   han faker det, han er smartere enn han utgjør seg for.

   Dette er skrevet med en så subjektiv holdning at det minner om tidlig kristendommens tvangs konvertering.
   Om han virkelig er ute etter intelektuelle mennesker for å bli med i hans organisasjon kan ikke dette være hans egentlige verk, men heller en invitasjon for intelektuelle som forstår at dette er en fasade rekrutering. Enkelt å greit, jeg er nyskjerig; er du gal, eller vil du noe med meg?

   Men dette funker ikke lenger, vi er for opplyste til å bli lurt av små fakta og store løgner.
   Vi har blitt lurt før, men ikke igjen. De maktsyke som ikke er smarte nok velger å gå veier som Anders Behring Breivik, han er en svak person, som ikke klarte å mestre dette «dårlige» systemet og forandre det innenfra. Det eneste han klarte var å skrive ett dårlig gjennomført manifest og drepe 69 barn.

   Mennesker som dette får frem min voldelige side.
   Den dagen volden kommer, står jeg på motsatt side enn de patriotiske idiotiotene uten den virkelighetoppfattningen at verden er større en bare landet «vårt».
   Den dagen mennesker fra min kultur dreper for å fremheve meningene sine daglig, dreper jeg dem daglig.
   Overrasket over at det finnes en Nordmann som støtter multikulturisme som ikke er pasifist?
   Fuck det, jeg kommer å tar dere alle fucktards der ute som ikke følger med på hva fremtiden vil bringe, altså oss, ungdommen.
   Jeg sloss for frihet, likestilling og sammarbeid, uansett utsenede eller bakgrunn. Gjør dette meg til naiv? Jeg sloss ikke for alle, desverre, kun de jeg mener fortjener det. Subjektive meninger kan brukes når man personlig sloss for noe, når man ikke forventer en forståelse av ens handlinger. ABB hadde en ganske så personlig grunn for sine handlinger, men å forstå dem, gjør man ikke ved å analytisk lese dette kompendiet av ett dritt. Jeg er faen meg nesten skuffa..

   De som ikke greier å se at det er like mange idioter i deres nasjon som andre nasjoner må være for dumme til å se det. Vårt samfunn er bra fordi vi holder sånne som Brevik og andre fremtidlige hitler kanditater langt unna lederstolen. Og dette burde vi fortsette med, la de som vet hvordan man styrer ett land takle situasjonen som tyder på å ankomme. heller det enn blodtørstige tapere som barikerer seg hjemme hos mamma for å game wow i 30 års alderen.

 18. Reggius says:

  Publiseringa er et faktum, vi kan desverre ikke stoppe det nå!!
  ——————————————-
  Jeg tror, jeg vet ikke, men tror det blir viktig at alle læresteder omkring i Norge, alle lærere og foreldre til unge mennesker, bør ha en oversikt over det som står. Ikke fordi vi ønsker å vite, men fordi det vil komme spørsmål om «fakta» som blir presentert og da bør vi, som voksne, kunne komme med det som er gode svar om fakta, basert på reelle tall – ikke anti-muslimsk/antimultikulturell propaganda!!
  Dette vil ufarligjøre hele manifestet og også kunne sparke litt beina under de dokumentene som ABB har hentet sin info fra!!
  Jeg er enig i Andreas Wieses ord: Vi må lese «manifestet» i filler!!

  …og så skal vi le høyt av det, rive det i filler og erklære dens ideologi for død – for alltid!!! Da har vi vunnet vår kamp… håper jeg!!

  MVH Reggius

  • Reggius says:

   Derfor bør heller Anonymgruppa finne ALT av riktig info, fakta som kan finnes der ute og lage sitt eget manifest – som viser en langt mer balansert «sannhet» og som motbeviser hatet til ABB – tar dere den utfordringen Anonymgruppa??

   MVH Reggius

   • thomasU says:

    Jeg mener at ABB er en forvirret TULLING!!!
    Men, blir det ikke litt «absolutt» å foreslå sensur Reggius?

    Dette som har skjedd er vel viktig å forstå slik at vi kan forhindre det å skje igjen? Er det ikke derfor man sier at man lærer av historien ( aka av sine feil)?

   • norskgoy says:

    Spørsmålet er hvorfor en skal mene at «anonym» skal bestemme for meg, og deg, hva som er bra for meg eller deg å lese/ikke lese.

    • Jack Johnson says:

     anonymgruppa finner infoen, legger den ut, så kan du velge om du vil lese den. les ordet velge et par ganger. Da det er det, som er frihet. Valget.

     • norskgoy says:

      Friheten er om man da kan velge uredigert eller sensurert versjon. Valget må være reelt, ikke kun sensurert versjon eller ingenting.

  • Island says:

   Er det ikke bedre at folk lager sin egen mening om manifestet, og det som står ?, istedet for at noen tolker det som står på sin måte for andre.
   Jeg vil ikke at en lærer skal tolke dette manifestet for mine barn, da de tildlig blir hjernevasket/påvirket av det de hører på skoler.
   Politikere i Norge bruker jo propaganda for å vinne velgere, så hvordan er det annerledes enn om en enkeltperson skriver det han mener.
   Man kan velge å hate/mislike osv dette Manifestet, men om man ikke liker det så ikke les det.
   Jeg har ikke tengt å lese det, men det er bare fordi jeg ikke har interesse av det.
   Men derfra å slette det, eller endre det på en eller annen måte blir bare helt feil.

   Alle folk har forskjellige meninger, noen er for et multikulturelt samfunn mens andre er imot.
   Folk som er imot, må få ha like stor ytringsfrihet som dem som er for.
   Sensurerer vi alt og alle, så er det ikke lenger Demokrati men et Diktatur.

 19. Vidd says:

  Jeg har også publisert en PDF-versjon jeg har laget fra Word-dokumentet til landsforræderen. Boken er å regne som et offentlig dokument, etter min mening, da ingenting er mer offentlig enn en terrorhandling av disse dimensjonene.

  Litt av problemet med de Anonymes kampanje her, er at den minner om bokbål, for det første, kjent fra Nazi-Tyskland der man brant bøker man mente hadde en nedbrytende virkning på folket. Altså det meste som hadde en annen politisk tendens enn ren og skjær nasjonalsosialisme. For det andre er den overhode ikke gjennomtenkt med tanke på hva som i så fall vil skje videre hen.

  I stedet for at manifestet får de leserne det allerede har, som alt har boken på harddiske og minnepinner, som de deler med sine venner og meningsfeller, vil du på Scribd og BitTorrent få en konstant diskurs om hva som er «den ekte» 2083-boken, noe som selvsagt vil gi dokumentet enda mer oppmerksomhet enn det ville fått uten.

  Kampanjen tar heller ikke hensyn til vår tids sosiale medier, der det er relativt lett å orientere seg blant sine venner og finne ut hvem en vil stole på. Landssvikerens meningsfeller vil da selvsagt gå til sine likesinnede på G+ og FB og spørre dem om den ekte versjonen.

  Jeg skal ikke dømme Anonym-kampanjen helt nord og ned, men jeg tror vel egentlig det er lettere å krysse Sahara med en isbit i en skje uten at isbiten smelter.

  Dessuten er det så utrolig mye viktigere at Anonymous bidrar til å rulle opp det nettverket av gærne ekstremister som det norske sikkerhetspolitiet påstår at Behring ikke har.

  Takk.

  • norskgoy says:

   Det er en grunn til at PST/Politi ikke tror på ABB når han sier det er andre celler;

   For, hvis ABB har holdt dette hemmelig så lenge, hvorfor tyste på den «organisasjon» han er villig til å bygge opp? Hele poenget må være å holde dette hemmelig slik at «saken» vinner. Å oppgi strukturen for å få tilgang til manifestet og wikipedia, nei, tullball fra ende til annen.

   • Clemie says:

    For å skape frykt. Det er jo slik de terroriserer. Han tyster jo ikke,for han gir jo ingen informasjon som gjør at vi får tatt de,ikke med vilje hvertfall. Han og de andre som har skrevet dette vil jo gjøre klart for oss at det kommer mer, og skremme oss. Uansett om disse to cellene finnes her eller ikke.

    • norskgoy says:

     For å skape frykt? Ved å forlange wikipediatilgang og uniform i motytelse?
     Hvis du så frykter, vel, da lar du deg frykte.

     • Clemie says:

      Jeg skrev ingenting om wikipedia tilgang og uniform… Jeg skrev om disse to cellene som kansje finnes, eller kansje bare er noe han har funnet på for å skremme oss.Og hvis de finnes så er han jo ikke så dum at han risikerer å gi informasjon som kan ødelegge for dem, ihvertfall ikke med vilje.Fordi du spurte om hvorfor han sier at de eksisterer, og det tror jeg han gjør for å skape frykt.

      • norskgoy says:

       Hvis han nevner celler, må det også finnes en beviselig link mellom ABB og cellene (for hvordan ellers skulle han vite at det var celler? Siden celle1 ikke skal vite om celle2 er hele hovedpoenget med en slik struktur). Ved faktisk å avsløre, hvis det skulle eksistere, så vil altså politi ha en så mye større sjanse til å faktisk finne ut om han ikke er alene eller ei, at hans plan kan ryke (som den har forsåvidt gjordt, men i hans hode).

       • Clemie says:

        Det må ikke være noen beviselig link bare fordi han nevner noe.Ikke som blir opptaget med det første ihvertfall. Han sier han er alene om akkurat bomben i Oslo og skytinger på utøya, men han gjør det jo veldig klart for seg at han ikke er alene om alt annet. Han kan jo ha noe med celler og gjøre, selv om de ikke hadde noe med terroren han har gjort nå. Han ville jo ikke ta noen sjangser med at noen skulle vite om dette for å være sikker på at den eneste måten dette kunne gå galt på var om selv dreit seg ut. Men om han virkelig var alene om dette er ikke godt å si. Men siden han har fått hjelp med å skrive dette,må han jo ha gjort det klart for hjelperne at når dette manifestet skulle utgis og hvordan- skulle han selv ordne med. Og så må han jo da etterpå ha skrevet det den informasjonen som sier at han hadde tenkt å gjøre terror, og terror for å markedsføre dette. Så enten er han ikke alene om dette,men sier at han er det for å beskytte de andre, eller at han har klart å unngå at de som hjalp han med å skrive dette vet alt. Og de to cellene her i Norge og de andre eksisterer forhåpentlighvis ikke, men det at han sier at de gjør det tror jeg ikke betyr at de ikke gjør det. De vil jo skremme oss uansett.

        • norskgoy says:

         Han kan gjerne si at det er flere, men man er ikke villig til å oppgi (dvs avsløre de) for wikipediatilgang og uniformtilgang. For da er 9 år planlegging gått i vasken på 1-2-3.

         Om han har fått hjelp eller ei med å skrive vet man ikke. Han har plagiert mye av ideologien.

     • Anwo says:

      Men så har han heller ikke bedt om wikipedia tilgang. Men Wikileaks… Learn your facts fool!

      • norskgoy says:

       Det forandret jo hele argumentet 180 grader.

       • Anwo says:

        Sikkert ikke fått med deg du at wikipedia er et nett leksikon.

        Wikileaks er en side med dokumenter som aldrig var ment for allmenheten!

        Hvem sa eller sier noe om at det snur på noe som helst?

        Fakta er Fakta! Du er kun en kverulerende raring som ikke helt har sine fakta på bordet.

        http://www.google.com søk før du svarer neste gang på noe du ikke har peiling på.

        Og ja det er synd det endte som det endte den 22/7, men det har skjedd. Det er umulig og omgjøre. Folk er døde, trist men sant.

        Og det med at han har planlagt dette så så lenge, er ikke sant. Han er kun en spillebrikke.
        Han er totalt hjernevasket, slik som hans tidligere venn og kollega sa på en reportasje her om dagen. Prøv og finn ut hva frimurerne står for, det er ikke akkurat fryd og gammen.
        Gidder ikke fore deg med informasjon som du aldri vil tro på, så du bør søke selv.
        Fakta ligger det, dokumentert over flere år.

        • Anwo says:

         Sorry, hadde en skrive leif på slutten der.
         Skal selfølgelig ikke stå at «Fakta ligger det» men Fakta ligger der. 🙂

         Og jeg vil tilføye på det jeg skrev om at jeg ikke vil fore deg med informasjon, det jeg da mener med det, er at jeg er ikke er for og overbevise noen jeg. Det får være opp til hvert enkelt individ, og gjøre seg opp en menining. Men dagen du våkner opp til politi stat, så er det forsent og gjøre noe med det.

 20. Island says:

  Dette er helt klart en mann som ikke klarte å få frem sine politiske poeng uten å ty till vold, noe som ikke gjør han til noe bedre enn Bin Landen.
  Han er livredd for islamismen og hva dette gjør med Europa, så derfor angriper han barn og uskyldige, kort og godt en Gal mann.
  Om målet med terrorhandlingen var å svekke AUF og Arbeiderpartiet, så har han nok feilet.
  Etter all media dekkningen disse dagene, så står nok AUF og Arbeiderpartiet sterkere enn noen gang før.
  Når ABB, om han noen gang kommer ut av fengsel, så får han se at han feilet med å endre Europa og Norge.

  Tipper ABB blir erklært ikke strafferettslig beregnelig, eller kort og godt gal.

  Folk må kunne si hva de vil, men ikke gjøre hva de vil.
  Jeg er nok for ytringsfrihet, men det er galt at man kan lese seg til hvordan man lager en bombe på nettet.

  Trist det bare er 30år i Norske fengsler, USA hadde gitt denne mannen sprøyte eller 500+ år bak lås og slå.

  • norskgoy says:

   Nå har ABB 70 års perspektiv. I hans hode gjør det ingenting om det er kortsiktig gevinst for det han mener er sine fiender. Og som alle andre galninger og rabiate bevegelser, er det ens egne som har feil meninger som skal få det først. Der er han f.eks ikke annerledes enn f.eks Mullah Krekar.

   Våpenbiten er den eneste grunnen til tvil hos meg. Dog, det blir noe visket ut når f.eks Dagbladet på papir skriver at ABB og McVeigh brukte samme bestanddel, der ABB kjøpte sitt på nordvestlandet.

   For ABB vil det nok til evig tid være tryggest å sitte innenfor murene.

  • Laila says:

   En ting som er et viktig perspektiv her er at Anders BB sier selv at hans meninger ble sensuert i samfunnet, av aviser og på nettet, DERFOR måtte han gå til så ekstreme tilstander som angrepene for å rette oppmerksomheten mot hans ideologi. Så kanskje det ikke er bra å sensuere for mye, da vet vi mer hva som finnes der ute, og hvem man skal holde et bedre øye med.

   • norskgoy says:

    ABB sine meninger har aldri vært sensurert. De flyter fritt på nettet, og har gjort det i mange år allerede. De taes ikke opp av medier fordi mediene selv vet utmerket godt at den absolutt store majoritet av befolkningen finner ABB og hans like totalt kokolokko og en gjeng idioter. Dessuten eier de fleste av oss, iallefall et snev av folkeskikk. Også på nettet.

    De selv mener seg sensurert fordi de ikke får oppslutning. Det er noe annet dog.

    • BRAVO!!!!
     Helt enig med deg. Dette er en liten gjeng av usynlige, små tapere, som føler seg forbigått av alle andre som finner seg til rette innenfor de samfunnssturkturer som faktisk viser seg å fungere!!

     • norskgoy says:

      Tja, usynlig er de ikke. Og tapere,vet ikke helt om jeg ville brukt det ordet. Aggressive, iallefall i truta, absolutt. Men tapere, det er nok farlig for samfunnet, å mene at de er det.

     • Island says:

      Thomas: mener du virkelig å si at du syns den Norske samfunnsstrukturen fungerer, som det er i dag?
      Det må være lov å sille seg kritisk til sammfunnet, selv om du mener alt er rosen rødt.

      Stiller man i dag spørsmål til om det er lurt å ta in xantall tusen muslimer eller andre utenom Europa til Norge, så er man rasist.
      Dette har ingen ting med rasisme å gjøre, men å ta vare på sitt eget land.
      Jeg kommer fra Oslo, og jeg har sett hvordan denne byen har endret seg de siste 35årene.
      For å si det sånn, så går ikke jeg med flere av mine på Grønland lengre.
      Når jeg er i utlandet så følger jeg dems regler, noe mange burde lære på Grønland i Oslo.

      Det må være lov å si hva man vil, men ikke gjøre hva man vil.

 21. Thomas says:

  Det Anders ønsket å oppnå med «operasjonen», var å få spredd manifestet og sin ideologi. Jeg syns derfor det er trist å se at noen bidrar med dette. Syns heller vi skal følge oppfordringen fra Anonymous, redigere og endre innholdet slik at Anders fremstår som en (enda større) klovn, og publisere det som om det var orginalt. http://pastebin.com/DktSNbme

  • norskgoy says:

   Hva ABB ønsker er uten betydning. Hva den mannen vil eller ikke vil, har for alltid utgått fra enhver beslutningsgrunnlag.

   Redigeringen er sikker artig det, men det borger for at man faktisk leser orginalen. Altså en rimelig hyklersk holdning fordi en selv mener at man er «verdig», «sterk» og «uhildet» til å lese smørja, mens andre er «svake», «lettlurte» og «dumme» slik at de kan blir forledet, så da må jeg gjøre det for dem for å beskytte dem.

   • Thomas says:

    Selv om det er ubevisst fra din side, syns jeg fortsatt det er trist at du bidrar til å oppfylle ABBs største ønske her i verden… Han fortjener ikke det.

    • Thomas says:

     * rettelse: et av de største ønskene hans

    • norskgoy says:

     Ubevisst? Det lurer jeg på hvordan i alle dager du kan mene det? Er jeg virkelig så uklar på hvorfor jeg mener at folk bør lese smørja til ABB?

     • Thomas says:

      Du har litt vondt for det skjønner jeg. Det jeg mener er; jeg tror ikke du gjør dette for å støtte opp om ABB, men du skjønner vel, innerst inne, at å få folk til å spre manifestet på internett via blogger/facebook/twitter etc er det ABB ønsker? Ingen ville jo brydd seg et døyt om dette manifestet, hadde det ikke vært for handlingene hans…. Det han ønsker er oppmerksomhet rundt meningene/»ideologien» sin, derfor syns jeg ikke vi skal hjelpe han med det. Dette er min mening, at du mener noe annet er helt greit.

      • norskgoy says:

       Vel, hans meninger og ideologi er ikke noe nytt. De eksisterer, og har gjort det lenge.
       Selv om du kanskje har litt problemer med å forstå det, at det finnes andre som også har samme ideologi.

  • n says:

   Det kan være like farlig å fremstille han som en klovn, for fyren har helt sikkert IQ over 150, og har helt sikkert forutsett det meste.Han er ingen klovn, han et sykt vesen med høy IQ som kan bli farligere hvis man ikke er forberedt på hvor smart han kan være i sin sak.

   Men jeg er helt enig med det første du skrev at manifestet burde ikke bli offentliggjort for da får han enda en av planene sine gjennom…

   • norskgoy says:

    Om fyren er smart eller ikke, det vites ei. Men han er dedikert, og villig til ofre meget for å nå et mål. Banal ond, som Hannah Arendt kanskje ville sagt det.

  • thomasU says:

   Jeg mener at det er helt riktig at dette kommer for en dag!
   Folk har, enten man tor det eller ei, evnen til å skille dette drittet (såkalt Manifest – jeg har ikke lest hele – men skummet alt) fra det som er den virkelige verden.
   Det finnes flere eksempler på at ting som dette skal ties i hjel. Den Britiske «historikeren» Irwing er et meget GOLDT eksempel på dette; etter hans mening fantes det ikke noen Krystallnatt heller!!!! Skulle da alle dokumenter om denne hendelsen slettes av de vestlig-allierte etter krigen, hadde han kanskje funnet rotfeste om disse hinsidige teoriene sine!!! I et opplyst samfunn er informasjon viktig slik at alle medborgere kan ta et standpunkt! I vår del av verden er det slik at majoriteten IKKE lar seg «trigge» av dette «Manifestet» – men snarere velger å – i større grad – ta avstand fra denne typen synspunkter i sin allmennhet!

 22. Jonas Moe says:

  Han er en meget intligent type og det er fascinerende og lese dette, bra at det er tilgjengelig. Det er nok av sensur av bøker som omhandler kritikk av staten. (Worldwide evil and missery frks.)

  • norskgoy says:

   Om staten? Som om ABB vil ha noe annet enn diktatur, dog et kvasipavekatolsk.

   • Jonas Moe says:

    likeså, det er bra at dokumentet er tilgjengelig.

    • Jeg er av prinsipp mot stat,Behring er dog helt på den andre siden av det politiske landskapet som bevegelsen jeg sokner till

 23. Clemie says:

  Det ble en skrivefeil på det siste jeg skrev: At jeg synes det å hjelpe til med å gjøre dette skriptet tilgjengelig for andre er å hjelpe/gi Anders med NOE han ikke fortjener. Altså at man gjør det lettere for ham å spre dette buskapet, og gir ham noe han ikke fortjener i min mening.

  • ThomaasB says:

   Yttringsfrihet gjelder ikke bare for ting vi liker og er enig i. Skulle vi også forby Koreanen og Bibelen f.eks. som begge oppfordrar gjentatte ganger til drap og terrorisering?

   • ThomaasB says:

    Etter å ha lest denne:
    http://www.dagbladet.no/2011/07/26/nyheter/innenriks/terror/utoya/anders_behring_breivik/17459172/

    Spesifikt: «Plan A er å skaffe 25 millioner kroner (3 millioner euro) for å etablere organisasjonen som kan vokse og distribuere manifestet. Hvis jeg ikke klarer å skaffe midlene må jeg gå videre med operasjonen for å markedsføre manifestet på den måten, skriver han om sin aktivitet i perioden 2002 til 2006»

    (Hvor 22. juli er «operasjonen»)

    Så skal jeg innrømme at det er dype konflikter i meg her. Nå vet jeg ikke hva jeg skal mene lenger. For den eneste måten å forhindre noe slikt på i senere mener jeg er åpenhet, diskusjon og refleksjon. Dermed kan dette være «nyttig» lesestoff. På den annen side så kan jeg ikke godta at en mann ofrer livet til flere titalls mennesker i et stort pr. stunt.

    • norskgoy says:

     Enhver som leser manifestet må, iallefall de normale blant oss, riste på hodet over det bisarre, det ekstreme, overdrivelsene og blanke løgner. Problemet, er at dette er ikke noe som ABB hevder alene. Vi kan snu på dette også motsatt i forhold til det ABB ønsker, nemlig at flest mulig lærer seg å kjenne igjen det bisarre, det ekstreme, overdrivelsene og løgnene. På den måten vil det være vanskelig for slikt tankegods å komme unna motargumenter.

     Ved å kjenne ondskapens natur er det også mulig å se den komme i fremtiden.

     At man står i et dilemma, absolutt.

   • Clemie says:

    Det er sant at vi ikke kan ta bort yttringsfriheten bare fordi vi ikke ikke liker det som blir sagt, men i dette tilfellet synes jeg det er grunnlag nok for å fjerne det kun fordi dette er en del av terroen hans. Jeg leste på msn nyheter : » I ett kapittel skrev han at hele terroraksjonen egentlig er ett ledd i markedsføringen av manifestet.»
    Jeg har ikke lest dette selv,for jeg har ikke fått lest hele dette manifestet, men jeg regner med at det stemmer at det var det det stod siden det var skrevet på msn nyheter.
    Og da synes jeg at alt det andre ikke spiller noen rolle, det jeg synes er viktig er at han ikke skal få noe ut av den massakeren han gjort! Når han drepte alle disse menneskene for å få oppmerksomhet rundt dette manifestet.
    En annen ting er at de som deler hans ideologi – får tak i denne informasjonen uansett, og de som ikke gjør det, eller ikke vet om de gjør det – de får tak i det uansett, om de virkelig vil, så hva er da vitsen med å gjøre dette manifestet enda lettere tilgjengelig når omtrent det eneste det gjør i min mening er å mette hans ondskap og våres nysgjerrighet?
    For jeg synes ikke vi trenger akkurat dette manifestet for å lære noe om dette, når dette kan gjøres mange andre steder, gjennom andre lingnene ting.

 24. Clemie says:

  Jeg synes dette skal fjernes. Ytringsfrihet er ekstremt viktig, men nå må vi ikke glemme at dette er en del terroren han har planlagt i mange år. Først bomben i Oslo, Så skytingen på utøya, så dette. Dette skriptet laget han for å holde dette oppe når han selv ikke lenger får mulighet,som han tydelighvis var klar over å forbredt på.han hadde sikkert skrevet dette selv om han ikke skulle i fengsel, men uansett.Han ber jo til å med folk om hjelp i dette skriptet til å oversette dette til flere språk.Og selv om de fleste ikke kommer til å gjøre noe så ekstremt som ham etter å ha lest manuskriptet, kan mange bli påvirket i små eller større grader av ting han fremstiller som fakta. Og mennesker som ham er ofte flinke til å bruke ordene, og bruker de taktisk for å manipulere andre. Han mener jo bare dette godt, for han tror virkelig det han har gjort er riktig,men uansett om han gjør dette for å «hjelpe» oss, bruker han ord og Fakta pluss «Fakta», som passer det han mener for å få akkurat det best frem. Og selv om noen mener godt, betyr ikke det at de ikke manipulerer,og pynter på ting, og juger for å få det frem, Og folk da som ikke vet så mye om slike ting, blir da lettere påvirket fordi de ikke får informasjon om dette fra flere synspunkter. Og selv om de tar avstand fra henrettelsene han har gjort, kan de påvirkes av alt eller bare noe av det han skriver. og folk for mene hva de vil, men uansett så synes jeg at det å hjelpe til for å gjøre dette manuskriptet mer tilgjengelig for andre- er å gi/hjelpe Anders med å spre ett budskap han ikke fortjener. Ikke misforstå, jeg prøver å være forsiktig med mine ord. Og selv om dette skriptet er lagt ut mange steder, synes jeg at ett mindre er bra. For bare denne ene, kan gjøre stor forskjell.

  • norskgoy says:

   For det første, den ene, er ABB. Men han er ikke den eneste. Mye er kopiert fra mennesker som ikke står tilbake for noe for det ABB mente, bortsett fra at de enda har det bare i kjeften (og fingrene).

   ABB har sittet i mange år og selvradikalisert seg selv. Han har trengt seg selv opp i et hjørne, helt av seg selv, helt til han mente han var trengt opp i et hjørne og at han måtte handle. Hans handlinger var svaret hans for å komme seg ut av dette imaginære hjørne.

   Eneste måten å kunne se igjennom det sirkus ABB ønsker resten av hans liv vil bli, er å vite hva slags sirkusnummer han ønsker. Hva er det som gjør han til å tippe over, mens andre av hans like ikke gjør det.

   Det er ikke måten, å vente på at aviser og kommentatorer skal ferdigtygge manifestet og komme med sin analyser. Det er det samfunnet som helhet som må analysere, diskutere og tenke over hva ABB har gjort, og det han har skrevet/samlet inn. Rett og slett, for å kjenne igjen de strømninger som gir seg til kjenne og som kan og som bevist kan medføre massedrap.

 25. Herrmann says:

  å diskutere hvorvidt dokumentet burde publiseres og leses, eller ikke er bare helt latterlig. ytringsfrihet er et grunnleggende demokratisk prinsipp av en grunn, og de som ikke skjønner det og hvorfor slike dokumenter burde leses og diskuteres, burde heller ikke lese eller diskutere dokumentet, situasjonen eller noen ting som har sammeheng med det. ignoranse er langt farligere enn refleksjon.

  • norskgoy says:

   Ytringsfrihet ja, men spørsmålet er om alle ytringer skal viderebringes. Det er ingen som skal tvinges til å viderebringe noe de selv ikke mener.

   På en annen blogg som linker hit til denne posten skrev jeg følgende;
   Nå kan jeg kanskje gi en kommentar på hvorfor jeg finner det av en verdi å legge ut smørja, nemlig at ABB ønsket seg et samfunn som er ensrettet, der informasjon vil være tvunget i en sannhet som ABB mente det skulle være.

   Dessuten, ABB vil nå prøve å gjøre rettssaken mot ham til et sirkus. Den beste måten å hindre dette på er for de aller fleste å se hva slags meninger han hadde. Slik at man kan se igjennom de løgner han kommer med, de hatutsagn han vil komme med. Og ikke minst, lære, hvordan ord som man hører kan gå over til massemord. Det er ikke første gang det har skjedd i verden, og vil sikkert ikke bli den siste. Men man kan håpe at det blir siste gang, noen fra det miljø og univers ABB var en del av, utfører noe slikt. Og det er kun samfunnet som helhet som kan hindre noe slikt, og det gjør man ikke ved å ikke vite.

 26. Mohamed says:

  norskgoy:
  Jeg støtter din publisering av manifestet.De ekte nyttige idiotene er de som fortsatt den dag idag på VGD, Aftenposten Debatt og andre steder på nett prøver å rasjonalisere de avskyelige handlingene til ABB – indirekte eller direkte.

  edit: kommentarene ble satt på moderering før natten, derfor sent lagt ut

  • norskgoy says:

   Uavhengig om publiseringen er rett eller gal, det er «farlig» hvor enige vi så ofte er Mohamed.

 27. Vidar says:

  Link til dette manifestet finnes haugevis av steder. Den som er interessert i å titte litt på innsiden av dette for å gjøre seg selv opp en mening om fyren bør kunne gjøre nettopp det.
  Påstander om at å legge opp en link til denne allerede videns spredte .pdf innebærer støtte av fyrens sinnsyke handlinger er jo helt på bærtur. Personlig scroller jeg igjennom dokumentet av ren nysgjerrighet for hva denne syke fyren har brukt etter sigende flere år på å sette sammen.
  Dette betyr ikke at jeg har noe til overs for hans handlinger. Som nevnt et sted lenger opp finnes det poenger som henger på greip der inne uten at dette har noe med denne tragedien å gjøre.

  edit: moderering ble satt på før natten senket seg, derfor kommer kommentaren sent

  • norskgoy says:

   Nå er jeg uenig at det finnes noen poenger i hans manifest, men har fremdeles ikke fått lest grundig, som jeg har planlagt å gjøre. Men for all del, med 1500 sider kan man ikke vite.

   Det artige dog, som jeg har bitt i meg pga min bakgrunn er ABB sin korsfarerdrøm for å redde MØ sine kristne. Artig er det fordi det er så ironisk. De østlige kristne er vel ikke akkurat overbegeistret for vestlige «redningsaksjoner» i guds navn.

 28. Asbjørn says:

  Takk for at du legger det ut. Interessant å lese.

  Edit: Satte på forhåndsmoderering før natten senket seg, derfor kom kommentaren sent.

  • norskgoy says:

   Interessant og ekstremt kuldegysende, siden ABB sirr enorme hat mot andre og hans planlegging viser han er i sitt fulle fem.

   Dessuten, en stor del av befolkningen pustet nok lettet ut på lørdags morgen ved at det ikke var en av de, og med det pustet forandret diskusjonen seg for det ABB mener er resultatet av den store røde fare.

 29. Vell. etter min mening til alle dere som skriver om att oj. det står jo hvordan man skal lage bomben osv.. Vell. Dette finnes tusenvis av på andre plasser på nettet.
  Når det gjelder ideologien hans så tror jeg att om man ikke har ett stort snev av hans ideologi fra før av så ser men på dette som galskap. til og med ungdom gjør dette.
  For det andre. Det finnes mange fler høyre ekstremenister der ute enn dere aner.. naboen din kan være det uten av du vet det.
  Har til og med sett mediehus som har utgitt formelene for å lage dennetypen bomber. blandt annet ved bombingen av oklahoma. så ga både skynews og cnn ut formelene på denne type bombing. For all del. di fjernet det ganske fort. men blar du langt og lenge i arkivene deres så finner du det nok igjen 😉

  Edit: Satte på forhåndsmoderering før natten senket seg, derfor kom kommentaren sent.

  • norskgoy says:

   Visste ikke om det Oklohoma på mediene, selv om det ikke forundrer meg. Ellers er jeg rimelig på linje med din rasjonal.

 30. Clemie says:

  hvis dere vil lære om dette, er det mange andre steder man kan gjøre det. Hvor ting blir sett fra alles synspunkter.Jeg synes det er spesielt viktig å fjerne disse dokumentene fordi de er en del av terroren! Han har brukt mange år på dette, studert det, skrevet det, på en måte hvor målet er å overbevise så mange som mulig om at han har rett, og få de til å følge hans fotspor. Ikke gi ham dette!

  Edit: Satte på forhåndsmoderering før natten senket seg, derfor kom kommentaren sent.

  • norskgoy says:

   Det man gir ABB er latterliggjøring og påpekning på hvor utrolig idiotisk han er i sine meninger. Hans meninger som altså er drivkraften til drap.

 31. Jaybird says:

  Hei! Takk for at dette er gjort tilgjengelig for almenheten. Det er viktig at dette kan bli lest nå, i lys av de gjennomførte ugjerningene, slik at man med selvsyn kan se hvor sykt det egentlig er. Når dritten dukker opp igjen om noen år, i en litt annen form, vil det være mye enklere å ta avstand i fra det når det er lest og knyttet så sterkt til fredagens hendelser.

  Edit: Satte på forhåndsmoderering før natten senket seg, derfor kom kommentaren sent.

  • norskgoy says:

   Skulle vært foruten, men jeg er på samme linje som deg når det gjelder den rasjonelle begrunnelsen. Om det er feil, vil tiden vise.

 32. Tina says:

  Dette bør ikke være tilgjengelig. Grunnen til at han la det ut, er jo fordi han ønsket å gjøre det tilgjengelig. Vi bør gjøre alt for at han ikke skal få det som han ønsker. De aller fleste som leser dette, gjør det nok fordi de ønsker å vite hva/hvorfor/hvordan kunne dette skje. Men noen få har andre hensikter, syns det er kult, stilig og ønsker samme berømmelse. De bør ikke ha denne leksjonen i å gjennomføre terroraksjon tilgjengelig

  Edit: Satte på forhåndsmoderering før natten senket seg, derfor kom kommentaren sent.

  • norskgoy says:

   Hvor fikk ABB dette fra? Var han den som funderte dette ut? Nei, han er i et miljø der mange sirkulerer rundt og inn i. De som synes dette er kult, stilig og ønsker noe av det samme er de som får tak i ABB sitt skriblerier uansett. Det er alle andre som skal sette standerden.

 33. Clemie says:

  Vær så snill å fjern dette. Mange barn og unge kan lese dette og bli påvirket negativt. Det er sant at man lærer om hvordan han er og hvordan han tenker, men all denne informasjonen har allerede de som trenger dette nå. Jo lenger det er her, jo flere nysgjerrige barn og ungdom kommer det hit for å lese dette, og det kan få negative konsekvenser!

  Edit: Satte på forhåndsmoderering før natten senket seg, derfor kom kommentaren sent.

  • norskgoy says:

   Hvem er de som trenger det? Det er den oppvoksende generasjon som nettopp trenger dette som antidop for ideologisk forvrenging av tankegods. Etter min mening.

 34. Øystein says:

  Behold linken/dokumentet! Det er nødvendig at folk blir kjent med tanksettet til disse menneskene hvis de skal bekjempes!

  • norskgoy says:

   Takk, var i tvil og er fremdeles forsåvidt. Dog, skulle det komme en god betraktning som tilsier vekk (selv om det i praksis har 0 betydning) så ryker den.

   Men har falt ned på det ståstedet du peker på som grunnlag.

 35. irritert says:

  brenn i helvete både abb og dere som støtter dasspapirmakeren…

  • norskgoy says:

   Tvilsomt du finner mange som støtter han nå, men kan du vite hvilke miljøer han ble fostret i?
   For alene er han ikke i det han hevder.

   • irritert says:

    støtter du han..? Ja eller nei?

    • norskgoy says:

     Hva tror du? Sier ordet «smørje» deg noe? Evnt ta deg noen sekunder på å se de andre postene nedover.

     • Irritert says:

      Ja eller nei?

      • norskgoy says:

       For å ikke fornærme din eksepsjonelle intelligens; nei.

  • julie says:

   Selv om man vil lese om, og prøve og f orstå hvor han kommer fra, er det ikke dermed sakt at man støtter han. Vi leser om og lager oppgaver i forbindelse med f.eks skole, om hitler, men vi støtter ikke hva han gjorde fordi. Anders behring breivik kommer til og være i historien i gaaanske lang tid frammover. Hvertfall i norge. Noe som er en smule dumt, men han har jo utført noe som snart er verdens verste massakre. Og som noen andre kommenterte; man må lære og forstå slike mennesker for og kunne lære og bekjempe de. Og lære å «sile» de ut slik at man kan gripe inn og forhindre slike ting. Så nei, jeg tror det er lite folk som støtter han. I en rasistisk handling, klarte han og drepe flest av sin egen rase og muligens religion.

   Edit: Satte på forhåndsmoderering før natten senket seg, derfor kom kommentaren sent.

   • norskgoy says:

    ABB har for alltid skrevet seg inn i norsk historie ja. Desverre.

 36. sarajohanne says:

  Lastet ned, har ingen hensikt om å bygge noen bombe i nærmeste fremtid …

  • norskgoy says:

   Min tanke, og grunnlag for å legge det ut er følgende;

   1. Kjenne igjen hvordan ideologi kan føre til hinsides handlinger.
   2. Lære seg hvordan ABB selv rasjonerer sine valg.
   3. Kjenne igjen hvordan de som lener seg til ABB, eller deler av hans ideologi faktisk argumenterer.

   Og angående kunstgjødselen er det faktisk et gode at man får innblikk i hvordan han beskriver hvordan en skal skjule seg. Det vil lære opp de som selger, og vil utvilsomt føre til at utsalgssteder forandrer sine prosedyrer.

   • sarajohanne says:

    Jeg ser problemene det kan føre til ved at et slikt dokument florerer på nettet, selvfølgelig, men jeg ser også nyttigheten i det. Muligens ikke nyttigheten i at allmennheten får lese dette, men absolut nyttigheten i at politiet og andre aktuelle aktører får et innblikk i denne syke mannens hode.

    • norskgoy says:

     Faktisk litt uenig. Egentlig burde dette blitt obligatorisk lesning på ungdomsskoler i lang tid fremover. Aktuelle aktører er den jevne borger av samfunnet, etter min mening.

     • sarajohanne says:

      Akkurat nå er jeg ikke helt sikker på hva jeg mener. Har lest endel nå, i hovedsak slutten av ‘manifestet’ der han intervjuer seg selv, og tenker at dette egentlig ikke er noe ungdom burde lese i det hele tatt. Ungdom er lett påvirkelig, og noen kan faktisk tenke at ‘dette virker jo veldig fornuftig’ i stedet for å fokusere på de grusomme handlingene han faktisk mener bør gjøres – nemlig noe slikt som han selv akkurat har gjort.

      • norskgoy says:

       Klart er det en mulighet. Men det er det med det meste, fra kommunisme og nazisme, og alt der i mellom. Faren for at noen lar seg forføre er der. Men ved å ikke lære om hva kommunismen og nazismen har ført til historisk så står man svært dårlig stilt om 30-40-50 år da en avvart dukker opp.

       • sarajohanne says:

        True dat, true dat. Synes bare ikke at ungdomsskoleelever burde bli utsatt for slik lesing. At dette er nyttig for å opplyse samfunnet generelt er jo helt klart, men elever ved ungdomsskolen er for unge til såpass målrettet ‘litteratur’.

        • norskgoy says:

         Kan godt hende u.skolen er for tidlig. Tidspunktet er uvesentlig, men at man lærer.

         • sarajohanne says:

          Ja, det kan jeg si meg enig i.

          Hadde forresten aldri trodd jeg skulle diskutere en sak som dette, og håper jeg aldri må diskutere lignende saker igjen.

          • norskgoy says:

           Det kan vi enes om i all medmenneskelighet.

 37. A says:

  vær så snill å ta ned dette dokumentet, da dets innhold kan føre til mer skade enn gode.

  • norskgoy says:

   Det tviler jeg på. Hvis det er ideologien en tenker på så er det mang en som går stille i dørene for tiden, for de har vært/er rimelig enige i det ideologiske.

   Angående det som er nevnt under edit så er det rimelig sent å angre på det. Spesielt når alle mediehus legger ved nok informasjon til at man kan finne pdfen som ble spredt på mange forskjellige nettverkstyper før ABB startet sine massemyrderier. Det blir litt som katten ut av sekken, og man prøver å snøre igjen. F.eks nettavisen. http://www.nettavisen.no/nyheter/article3196810.ece

   • A says:

    Selv om det utvilsomt finnes en majoritet av mennesker som leser dette av gode hensikter, som ønsker å lese mellom linjene for å finne ut hva som gikk galt, og som ser på denne lesningen som en profilering av galskap, og som aldri kunne tenkt seg og holde med ABB, (selv om det må påpekes at han har en del gode poenger) er det allikevel åpenbart at det finnes ekstremister der ute. Vi har hatt nok av tilfeller og jeg tror de fleste vet hva disse ekstremistene har vært i stand til i de senere år, både i USA, Finland, England og Danmark. Hvis denne «bibelen» hans fortsetter å florere utover nettet vil den på et eller annet tidspunkt bli benyttet i lignende angrep, eller som inspirasjon. Det er for sent for deg nå, å ha latt være å gjøre skaden. PDFen din er lastet ned av tusener. Du må nå tenke deg om, og vurdere om dette er noe du vil stå for videre.
    Tendensen i de siste årene vil ikke slutte av seg selv, den må aktivt motarbeides og bekjempes. Det er allerede påpekt at det finnes 10% ekstreme synspunkter av utgiverne bare på document.no, dvs 3500 mennesker. Det tenger ikke være i Norge denne bibelen hans blir brukt. Han har sørget for å være i stand til å nå massene effektivt med å bruke sitt sekundære språk, og har skrevet hele innholdet på engelsk. Ved å publisere dette dokumentet støtter du ABB. Det finnes intet annet perspektiv. Du gjør akkurat det han ønsker at du skal gjøre. Han påpeker gang på gang at det beste man kan gjøre er å dele hans doktrine med så mange som mulig, og han ser etter oversettere på tysk, spansk og fransk. Gjerne gjør jobben for ham når du først er i gang. Jeg ser at du tidligere har grundig avkreftet at du holder med ham, men nettopp ved å fastholde ditt standpunkt om at dette må deles, gjør du akkurat det han vil.
    Din begrunnelse med at politi og forskere skal kunne ha tilgang til dette, latterliggjør jeg med en eneste gang. Vil politiet virkelig holde lit til en blogg på wordpress som førstehåndskilde? Man kan med rimelig grunn anta at de har sine egne kopier og kanskje til og med originaler i papirformat? Det er jobben deres å samle informasjon etter hendelser som dette. Jobben din som medmenneske er å holde en viss standard av etikk, fornuft, folkevett, nettvett, sympati og alle andre gode ting, som du til nå har vist mangel på.
    Dataalderen og fri presse er en farlig kombinasjon, og av og til må man stoppe opp og reflektere om det er viktigst å dele informasjon, eller å beskytte folk for en eksponering av potensielt farlig materiale. Akkurat nå pågår det en sak i England der higen etter inside-information og eksklusive førstehåndskilder trolig har kostet menneskeliv. Jeg føler at man må sette seg ned og tenke over nøyaktig hva det er man vil oppnå, mot konsekvensene av handlingene når det kommet til hva man foretar seg på nett. Det virker kanskje som en grunnleggende ting å gjøre som menneske, men i Cyber trenger man ikke alltid å være et menneske. Det som var ment å frigjøre mennesker, volder i dag skade.
    Sett fra en kynisk side har det vært en genistrek å utføre de handlingene han har gjort, ingen reklamekampanje har noen gang kunnet være så effektiv som dette. Han er nå eksponert over hele verden og han har laget et mediesirkus som garantert har gitt ham bedre distribusjon på manifestet enn han noen gang kunne klart selv.
    På vegne av ABB; tusen takk for at du er god støttespiller for å formidle dette radikale budskapet, du hjelper høyrevridde over hele verden.
    Til alle der ute, forvirret over friheten du har fått tildelt; Informasjon fører deg bare så langt, det er handlingene i etterkant som avgjør verdien av informasjonen. Uansett hvem sine handlinger.

    Edit: Satte på forhåndsmoderering før natten senket seg, derfor kom kommentaren sent.

    • norskgoy says:

     Bibel, koranen, torah osv gir også grunnlag til at enkelte begår udåder. Samfunnet må lære seg å håndtere dette, lage systemer som minimerer at enkelte radikaliseres ut over alle grenseskaft.

     Det er dog, med undring jeg ser at fra de miljø ABB ble fostret i ikke kommer med et snev av selvkritikk. Venstresiden som de hater overalt på jord har opplevd dette før og har en helt annen tilnærming når en person som kommer fra det miljø skulle gjøre udåder.

     Jeg har da alldeles ikke hevdet at politi, eller forskere finner manifestet her. Hvor mener jeg det? Det får være måte jeg skal bli angrepet for egosentriskhet. Politi hadde nok dette mange mange mange timer før jeg ble oppmerksom på det, noe jeg ble da de første artikkelene i nyhetsavisene beskrev manifestet. Resten var google som ordnet.

     • A says:

      Jeg beklager antydningen min angående politiet, jeg leste litt for fort kommentarene dine, og beklager sterkt.
      Jeg må beklage at du føler behovet for å fortsatt ha dette dokumentet oppe. Nå inneholder ingen allment aksepterte religiøse tekster som tilgjengelig for offentligheten, oppskriften og fullstendig utstyrsliste på hvordan man skal lage en 1800-kilos bombe, heller ikke hvilke grupper som er mest strategisk å angripe når og hvor. Ei heller har jeg kommet over neon skrifter som beskriver hva du skal gjøre under rettsprosedyrene etter udåden din for å få mest mulig dekning. det er helt klart at Anders vet hav han holder på med, og sitter nok i varetekstcella si i dag og smiler av valgene du og andre med deg i løpet av døgnet har gjort.
      Hvis målet ditt er å ta avstand fra ABBs handlinger, er det en misforståelse inne i bilde.
      Hvis målet ditt er å støtte ham, har du klart det. Jeg beklager å måtte innse at det allerede på dette stadiet, – knapt 48 timer etter attentatet- finnes Europa Patrioter som ønsker å formidle hans budskap.
      Hvis målet på en annen side er å øke lesertallet på bloggen din, og få et større kommentarfelt, er jo dette en helt annen diskusjon.

      edit: av en eller annen grunn havnet dette i filteret. så det er ca 20 min forsinket i forhold til du la det inn

      • norskgoy says:

       Nei det er sant at religiøse tekster ikke inneholder oppskrift på bombe. De inneholder dog oppskrifter på hvordan en skal hate alle som ikke er med i klubben. Glorifisering av massedrap er det også. En vanlig kjemibok kjøpt i en bokhandel ordner resten.

       Udåden min?

       Og enda, klarer du å få deg til å tro at jeg støtter ABB. Jeg må si jeg er imponert over den evnen. Like imponert er jeg over evnen til de som mener at islam har noe med saken å gjøre om en muslim blir tatt for fartsbot.

       Av en eller annen grunn klarer jeg ikke å finne en rød tråd i det du skriver. Mulighet for klargjøring av hva du mener, og ikke minst hvorfor? For hadde jeg vært på Utøya hadde ABB ønsket meg død pga mine politiske syn.

       Edit 16:38
       Død ønsker han meg enda. Tvilsomt om noe anger vil komme til syne. Mhp hva han skriver i sitt manifest.

       • A says:

        Min røde tråd i alt dette må være å understreke med et utall argumenter hvorfor opprettholdelsen av en aktiv link til manifestet, støtter Anders og hans krig.

        Og jeg prøver å understreke at man burde tenke seg godt om før man går ut med denne typen informasjon. 2083 kan utvilsomt både kan brukes til godt og vondt. Dessverre er det det fåtallet som velger å bruke informasjonen på en negativ måte, vi kommer til å merke mest av. Og de kommer til å dukke opp.
        Det har vært attentater før. Planlagte og impulsive, målrettede og tilfeldige. Men absolutt ingenting av det verden til nå har sett, slår Anders i langsiktig planlegging, gjennomførsel, , disiplin, kynisk vurdering, kalkulering og kontroll. Han kommer til å bli et symbol for krigere av hans slag. Han kommer til å få mange etterfølgere som nå ser hvor enkelt det kan gjøres, og som til nå har sittet på gjerdet.

        Det er disse etterfølgerne jeg frykter nå som dokumentet hans er så lett tilgjengelig over hele verden.1600 sider med bruksanvisning på hvordan drepe er ikke et dokument som burde tas med letthet i sinnet.
        Jeg vet at det er viktig med åpenhet og dialog rundt alle emner som berører hele denne hendelsen, men jeg vet også at det er for sent å innlede kommunikasjon for noen få. Og som vi har sett, trenger man ikke engang få. Man trenger kun én for å skape terror og ta liv.

        (Jeg bruker ikke anførselstegn, da dette er virkeligheten, og ikke på «liksom».)

        Edit: havnet igjen i filteret. kl 21:41

        • norskgoy says:

         En link til «Das Kapital» støtter ikke kommunisme, like lite som en link til «Mein Kampf» støtter nazisme. For de som klarer å komme seg igjennom de 3 mursteinene «Das Kapital» vil ikke medføre at den røde fane heises sporentreks, og for «Mein Kampf» sin del undrer man hvordan i alle dager klarte den mannen å få et helt land til å gå totalt bananas.

         Så nei, link til manifestet støtter ikke ABB, like lite som når kommentatorer i mediene støtter ABB fordi de har lest manifestet. Stråmannargument forsåvidt.

         Det som dog vil skje er at folk (foruten de likesinnede) vil lese, utdanne seg på hvor forskrudd ideologi ABB og hans likesinnede har og ikke minst se igjennom det sirkuset han så inderlig ønsker at rettssaken mot han skal bli.

    • Jeg er av prinsipp mot stat,Behring er dog helt på den andre siden av det politiske landskapet som bevegelsen jeg sokner till,jeg synes ytringsfriheten blir vanskelig etter og ha sett videoen till Behring og ser jo tydelig att dette er livsfarlig for feil folk og se.Fri informasjon nå er jo en bombe.Men som en klok dame sa lenge siden «The biggest violence in a society is ignorance».

 38. vegard halvorsen says:

  Nei takk. Vi har dasspapir nok til over helga…

  • norskgoy says:

   Kjenn ditt dasspapir slik at du kan oppdage dasspapir neste år. Som f.eks et nevnt annet nettsted.

  • irritert says:

   godt sagt!

   edit: (norskgoy) havnet i filteret, derfor forsinket lagt ut.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: