Ironiens mester – Hanne Nabintu Herland


Hanne Nabintu Herland har på vl.no sin blogg kommet med nok en spenstig artikkel/meningsytring. Hopper forsåvidt over forgudelsen av Dershowitz.

For vi har et langt mer kulturelt og sivilisasjonsmessig fellesskap med det jødiske folk enn man skulle tro i disse antisemittiske tider. Vestlige verdier har sin vugge i greske og romerske bidrag, men også, og spesielt verdimessig i det hebraisk-kristne bidraget som kom med det humane menneskesynet som anerkjente verdien av ethvert menneske uansett rang og klasse eller etnisk tilhørighet. Jødedommens verdigrunnlag har hatt en betydelig påvirkning på den vestlige sivilisasjon.

Nå blir det spesielt, i historisk kontekst, å sette humanismeverdier og samtidig si at dette er en jødisk-kristen verdi. Med tanke på historien så er det vel en liten brøler å si at den kristne delen av verden har vært veldig opptatt av dette. Spesielt ovenfor jøder. Det er vel derfor også en del jøder, i Israel, flirer godt over kristnes forsøk å hevde at de alltid vil stå lask og bram ovenfor jøder. Men det er jo også en liten omskrivelse av jødedommen. Det legges til grunn at jødedommen alltid har vært den samme, noe den absolutt ikke har. Den hellenistiske, den babylonske (ikke minst den), zoroastrisme, Kanaan og Egypt sitt samfunnsliv har hatt sterke føringer på hvordan jødedommen er i dag. Er vel heller ingen, eller få, som ikke påpeker at verdier og tanker også har sine røtter i jødedommen, blant mange. Blir litt som å si at alfabetet har sin opprinnelse i det hebraiske AlephBet (אלפבית).

Men ja, kanskje Europas utryddelse av jøder har sin basis i hebreernes massakrering av folk i Kanaan.

Men videre skal en være veldig forsiktig med å ikke se dagens jøder som et produkt av Europa. Og da spesielt opplysningstiden, som for jøder medførte en periode på 17- og 1800-tallet som ble kalt Haskala. Den fikk iallefall det samme utkomme som resten av Europa, et oppsving av nasjonalisme. Som i den jødiske versjonen ble sionismen. Som igjen har sine røtter i fascismen, det er ikke uten grunn at Jabotinsky fikk fritt leide i Italia under Mussolini, før pragmatismen vant slik at Mussolini heiv de ut.

Dermed kommer man til neste bolk av Herland;

Men i dag har norske historieforvrengere nådd langt forbi Palestina-spørsmålet og istedenfor å støtte det eneste reelle demokratiet i Midtøsten, nemlig Israel, så hakker vi på israelere som om vi fortsatt befant oss i 1939 den gangen den sosialistiske Hitlers “sieg heil” lød over landet. For nazismen var venstreekstrem og kom ut av Tysklands Sosialistiske Arbeiderparti, den var ikke høyreekstrem. De individer i norske maktposisjoner som har presset frem disse ensidig negative holdningene, er ansvarlige for å ha skapt et politisk-korrekt hat mot Israel som har gjort Norge til Vestens mest antisemittiske land.

Så siden Libya ikke er noe demokrati så skal en ikke støtte folk i å styrte Ghadaffi? Logikken om å støtte demokrati, fordi det er demokrati er spenstig. Det man defacto gir med en slik logikk er blankofullmakt til å gjøre alt en måtte ønske seg. Og det skulle da vært artig å tenkt et tankeeksperiment der landene rundt Israel var demokratier, hva ville da synspunkt til Herland vært?

Rødt flagg, det må bety onde sosialister og kommunister!!!!

At Herland har lestom DAP (Deutsche Arbeiterpartei) er bra, men det blir mer artig når en tror at dette partiet noen gang hadde noe til felles med daværende partier og grupperinger som var på venstresiden. Og for de som er litt bevandret i tysk historie vil da tenke på KDP og SPD. DAP, som snart ble omdøpt til NSDAP hadde følgende «venstresaker»;
Pan-germansk
Anti-slavisk
Anti-Preussen (Junker)
Anti-katolsk
Anti-kapitalistisk
Anti-marxistisk
Anti-liberal

Det var opprinnelsen til DAP og dets inspirasjonskilder i daværende Østerrike-Ungarn som nå hadde blitt løst opp, men NSDAP la Anti-junker/katoslk/kapitalistisk på hyllen, fordi, Hitler trengte å samarbeide med andre deler av Tyskland. Som var i store trekk den protestantiske middelklassen, jordbruksbefolkningen og de konservative. Ikke akkurat de områder av befolkningen venstrepartier historisk har hatt sterkt grep om. En skal også huske på at NSDAP måtte inngå avtaler med andre partier for å få makten. DNVP var behjelpelig med denne f.eks. Liberalerne valgte også Hitler. Og de områder i Tyskland som stemte i sterkest grad på Hitler var Schleswig-Holstein, Pommeren og Prøyssen. Ikke akkurat nedslagsfeltet til der venstrepartiene stod sterkt. Som var industrisenterene rundt Hamburg, Schlesien og Westfallenbyene, samt Berlin by.

Nå er vel strengt tatt de fleste historikere enig med at nazismen var en pragmatisk versjon av diktaturet, men en ekstrem rasistisk basis og nasjonalisme. Noe som strider mot marxismen som var, iallefall i teorien, overnasjonal og klassebevisst, noe som strider rimelig hardt mot nazismens idealer.

Men Herland er iallefall ærlig. Demokrati skal kun skje hvis det støtter opp om de «kristne-jødiske» verdier som har stått sammen i over 2000 år (ironivarsel).

Herland: De kristne hjalp jødene under nazitiden, det var de onde venstrefolkene som drepte dem for fote!

For andre historieleksjoner;
Ustaše
António Salazar
Engelbert Dollfuss
Jozef Tiso
Jerngarden
Corneliu Zelea Codreanu
Rexisme
Nasjonalkatolisme
Falangen, den libanesiske versjonen.
Artikkel: hvem stemte på nazistene

den onde sosialistiske jøden Felix Jacoby

One Response to Ironiens mester – Hanne Nabintu Herland

  1. Tilbaketråkk: Hans Rustad er ren – Dagsnytt18 27.07.2011 « Norskgoy's Blog

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: