Idiotiets vinnervilje – Etterdønninger av voldtektsrapporten


Anja Emilie Kruse og Anne Bitsch klasker til med en kommentar i Aftenposten som viser til en stor del av problemet med voldtektsdebatten. Nemlig troen på at det hele er svart/hvitt

Av straffelovens §192b fremgår det klart at man ikke kan ha seksuell omgang med noen som på grunn av bevisstløshet eller rus ikke kan motsette seg handlingen. §42 slår fast at man ikke skal ta hensyn til at gjerningspersoner på grunn av selvforskyldt rus begår kriminelle handlinger. Hvis overgripere i fylla ikke er i stand til å forstå rett og galt skal det i prinsippet ikke ha noen betydning i det hele tatt.

For å problematisere det som er skrevet ovenfor kan en godt ta en rykende fersk og dagsakutell sak. Nemlig voldtektsanklagen mot en tv-kjendis, der kvinnen bruker følgende unnskyldning når hun trekker anklagen;

Ifølge hennes forklaring skal hun ha skyldt på at hun var veldig full da hun forklarte seg. Hun skal ha sagt til politiet at hun var veldig trøtt og sliten da hun først forklarte seg, og at hun bare ville hjem. Hun håper også at politifolkene som tok det første avhøret med henne kan bekrefte dette.

Skal Anja og Anne stå like hardt på at «fylla har skylda» ikke er en god unnskyldning?

Og det er nettopp det fenomenet en bør ta inn over seg, at alkohol gjør noe med mennesker. Det er jo derfor folk drikker som regel. Hemninger forsvinner, den logiske sansen likeså og viljen til å være mer utadgåenden når forbausende høyder. Og hvis alkohol ikke har noen retningsbestemmende funksjon i sin kjemiske sammensetning vil det faktisk gjelde begge kjønn. Utrolig nok i følge noen virker det som. Og Pål T Jørgensen, som er personen som ble anklaget for voldtekt er faktisk den svake part her. En anklaget i voldtekt vil bli automatisk tatt inn, og frem med tissen for undersøkelse må han for en anmelder jo ikke voldtekt uten grunn.

Dessuten er det artig hvordan Anja og Anne klarer å definere et ord som kommunikasjon til at det effektivt blir enveis, eller som de skriver;

Noen voldtekter forsvinner – de regnes ikke som virkelige. Noen voldtektsmenn er ikke seksualforbrytere, men «bare» litt dårlige på å kommunisere.

Vel, om man har sex, og ferdige blir mann. Så er det litt sent å påpeke at man egentlig ikke ville. Hvordan skal en slik kommunikasjon foregå ifølge Anja og Anne? Den eneste måten sex kan foregå under slike forhold er at man setter opp en kontrakt før akten starter.

Anja og Anne er ett par idioter. Som forsvarer en holdning om at rettsstaten ikke skal gjelde alle, men forskyves kraftig i retning av en part i en type sak.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: