Ottar jubler, selvsagt!


Med de fire ap-kvinnene som beviste sin avsky ovenfor sexarbeidere så kan man iallefall se hvor de fores med «argumenter» hen.

Pressemelding: Legg ned Pro Senteret!
06. mai 2011

Kvinnegruppa Ottar registrerer med glede utspillet fra en rekke kvinnelige Ap-politikere i Dagbladet 5.mai om å kutte støtten til Pro Senteret. Vi har lenge vært skeptiske til at Pro Senteret får lov til å kalle seg et nasjonalt kompetansesenter og bruker statlige midler til å drive kampanje for å legitimere prostitusjon.

Norsk prostitusjonslovgivning er arbeidet fram av kvinnebevegelsen og politikere som ønsker å bekjempe prostitusjon. Forbud mot kjøp av seksuelle tjenester, holdningskampanjer rettet mott menn og et velfungerende hjelpeapparat er viktige elemeter i å bekjempe handelen med kvinner. Fordi store deler av de offentlige midlene til hjelpetiltak for prostituerte er bundet opp i Pro Senteret mangler Norge i dag gode hjelpetiltak som har som målsetting å få kvinner (og menn) ut av prostitusjonen. Pro Senterets holdning er at prostitusjon kan være et fint yrke, og at te, kondomer og glidemiddel er alt som skal til for å hjelpe folk på veien.

Pro Senteret har en lang historie med å være imot alle tiltak som kan bekjempe prostitusjon, og har markert seg som tydelige motstandere av sex-kjøpsloven. Kvinnegruppa Ottar mener det er viktig med forskning og kompetanse på prostitusjon og hjelpetiltak, men dette må utføres av kompetente forskningsinstitusjoner og ikke et suspekt miljø som er interessert i å opprettholde prostitusjonstrafikken.

Kvinnegruppa Ottar gratulerer Marit Nybakk og Ap-kvinnene med godt politisk arbeid, og håper flere politikere vil støtte forslaget om en kritisk gjennomgang av Pro Senterets virke. Legg ned Pro Senteret og opprett nye, gode hjelpetiltak!

Var forsåvidt ingen overraskelse dette. Prosenteret skriver;
Pro Sentret er et hjelpetiltak for kvinner og menn med prostitusjonserfaring. Vi henvender oss både til dere som jobber på innemarkedet og i gateprostitusjonen. Pro Sentret ligger i Oslo, men vi tar i mot forespørsler fra hele landet. Vi gir råd og tilbyr hjelp i forhold til helse, sosiale, økonomiske og juridiske problemer. Du kan være anonym ved henvendelse til oss og tjenestene er gratis. Alle som jobber på Pro Sentret har taushetsplikt.

Det er en del mer enn Ottar og Ap-kvinnenettverket noen gang har gjort. Men det er ofte slikt med sosiale spørsmål. Å være på bunn av det sosiale samfunn blir man predikert moral, og atter moral. Det er vel kanskje derfor prostituerte synes Prosenteret gjør en god jobb for dem, og ikke Ottar eller kvinnenettverket i Ap. Det burde selvsagt vært reflektert over men det gjøres ei. Ser det for meg den dagen Ap-kvinnenettverket og Ottar utfører språkkurs for sexarbeidere.

Bakgrunninfo; 1

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: