For gud er intet offer stort nok


Endelig har regjeringen fått fingeren ut av rompa og bestemt seg. For eksakt det samme som de bestemte seg sommeren 2010. Med eksakt den samme viten som man hadde den gangen. Det eneste som er forskjellen er selvsagt bruken av penger på tullete rapporter som ikke kom noen andre konklusjoner enn Statnett.

Motstanden er igjen i gang med patosargumentasjonen;

Krever mer penger

– Dette er ein trist dag for Hardanger og hele Norge, sier fylkesordfører i Hordaland, Torill Selsvold Nyborg (Krf), i en pressemelding.

Hun sier hun hadde ventet at Regjeringen lyttet mer til innspillene fra ekspertutvalgene som sa at kraftsituasjonen i Bergen ikke er så kritisk som først antatt.

Hun mener næringsfondet på 100 millioner som Hardanger-kommunene får som plaster på såret, ikke er tilstrekkelig for ødeleggelsene mastene vil gjøre med det «turistikonet» som Hardanger-landskapet er. Hun mener kompensasjonen må mangedobles.

– Enhver kompensasjon for dette inngrepet vil knapt være stor nok, sier hun.

For gud er intet offer stort nok, så la svaret til dette avlatforsøket være to bilder;
Et flott luftstrekk over Hardanger. Imponerende ingeniør- og fagarbeid. Samtidig har vi et flott bilde av et annet ingeniør- og fagarbeid; hardangerbru

La oljeindustrien betale

Er et argument som fremføres hele tiden, problemet er at de selvsagt betaler allerede. De betaler for det politiske vedtaket som ble fattet av miljøhensyn. Ombygginger i mangemillionerklassen. Dessuten er det et lite farbart argument over en lengre tidshorisont. Med all sannsynlighet vil behovet for elektrisk kraft øke. Oljeproduksjon vil falle, og den produksjonen som eksisterer og blir ny vil kreve mer energi pr enhet å hente ut enn den vi har. Samtidig vil mer bruk av elektrisitet finne sted fordi der vi i dag bruker olje som hovedkilde vil måtte erstattes. Denne erstattningen vil delvis komme ved utbygginger av småkraftverk og det man kan kalle som en sekkebetegnelse fornybar energi (vind,hav og sol).

Dermed er man opp i følgende faktum. Produksjon av elektrisitet vil foregå langt unna der elektrisiteten forbrukes. For å minske elektriske tap og i det hele tatt få frem denne energien må en altså ha kabler i mellom. Luftstrekk vil være det alternativet som er absolutt billigst og enklest å ha med å gjøre. For hvert punkt som tilkobles har man en relativ stor kostnad for å få energien på sentralnettet. Med kabel i jord blir denne kostnaden ikke bare relativ stor.

Kilder;
NRK; 1,2,3
VG; 1,2,3
DB; 1,2
AFTENPOSTEN; 1,2,3,4,5
TU; 1,2

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: