Norges største hersketeknikkmester og Moxnes sin oppgave


Er uten tvil Karita Bekkemellem. Hennes evne til å snu enhver sak, uansett hvor ubetydelig den måtte være, til et angrep på seg selv eller en annen kvinne. Den siste vrien er selvsagt den norske moralpekepinnen; janteloven.

Det omhandler altså politikere som før de trår inn i politikkens verden har et yrke, for så etter politikken gå inn i posisjoner der de bruker sin politiske kunnskap for å tjene sine egne interesser, ved å prostitusere seg for selskaper og andre interesser. Dette får Bekkemellom til å snu kritikken over til et personangrep, fordi en ikke ønsker andre suksess. Vel, sukesess er helt greit og flott det, så lenge det ikke influerer meg og mine på bakgrunn av et mandat som er gitt av meg og mine. Et vitalt moment å glemme hurtig for tøsekvinner og menn som Bekkemellem er det fremste eksemplet på.

– Dette er janteloven

– Jeg tror dette er en del av den norske janteloven. Man skal helst være der man er. Det kan virke som noen tar det tungt når man lykkes, sier tidligere Ap-statsråd Karita Bekkemellem. Da hun begynte som heltidspolitiker gikk hun fra jobben som kontorfullmektig ved Fylkesarbeiderkontoret. I dag er hun direktør i Legemiddelindustriforeningen.

Og Legemiddelindustrien ansatte Bekkemellem for hennes enorme kunnskap innen farmasi?

Men det er ikke noe nytt at Bekkemellen, som den maktkåte kvinnen hun er, bruker alle mulige midler for å få sin vilje. I 2005 kom det opp på tapeten. Sist er det under mobbedebatten der Bekkemellem forsåvidt ikke har klart å argumentere for noe annet enn at Andersen er en drittsekk. Evnen til å ikke lytte (hør hva Andersen selv mener)og høre hva som sies (evnt ikke vil høre) er et godt kjennetegn for de som bruker hersketeknikken; «det er janteloven som gjør at folk kritiserer meg».

Bekkemellem er også en meget god sleiker. Hun sleiker makten der hun tjener på den, og skriker ut om hersketeknikk når det går henne imot. Når Jagland f.eks påpeker at et parti gjerne kan ha forskjellige organisasjoner internt i partiet, men det er kun partiet som har uttalerett og bestemmelsesrett for hva organisasjonen skal mene. Blir litt som medlemmer av israel-lobbyen og et medlem i Høyre uttaler seg på vegne av denne gruppen og gir det inntrykk at dette er Høyres politikk, noe det kan kanskje være, men det er partiet Høyre som skal mene så iallefall.

Bjørnar Moxnes skriver noe om feneomenet Bekkemellem som har jobbet i fylkesbyråkratiet før sin politikerkarriere som startet i tidlig alder, for så å gå over til en lobbyforening, legemiddelforeningen. Moxnes er nestleder i Rødt, men det han tar opp er spennende, fordi han kvantifiserer sine teser (oppgave i pdf).

Som Lundteigen (Sp) sier det;
”Dette er toneangivende personer i store reformer som ennå ikke er fullført, og folk som har en innsidekunnskap om statsministerens holdninger og prioriteringer. Og så bruker de det privilegiet til egen vinning, eller selger det til aksjeselskapers vinning.”

Og det er helt på kornet av hva som faktisk er de faktiske forhold.

”Hei Rune. Det er veldig bra at du har kontakt med karl eirik. Fortsett med det. Hvis du vil er jeg klar for å snakke med deg direkte. Ring i så fall på dette telf nummeret. Ring gjerne før kl. 1730. Går i møte da. Ha en god helg”

”Takker for det. Foreløpig er kom god. Tar kontakt hvis nødvendig. Volum, 3 år og en stø og beroligende statement er det som er viktigst nå! Lykke til, Rune»

2 sms`er i 2008.

Så det skal bli en glede å lese Moxnes sin oppgave og ikke minst etterprøve/kritisere arbeidet. Det den allerede har avslørt er at Bekkemellem, hun liker makt. En makt som hun har blitt gitt for å tjene samfunnet, og ikke hennes egne ønsker. For å se Bekkemellem sitt desperate ansikt på Dagsnytt18, så er den aktuelle sak innslag nr 2.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: