Hvorfor fenomenet kirkeasyl bør beskyttes!


Nå finnes det ikke et eneste fiber av religiøsitet i min kropp. Men det er faktisk en ting som jeg synes er en god handling når det gjelder religion og samfunn i dette land. Det er den stilletiende aksepten at politi ikke stormer inn i kirkerommet om en «forbryter» er å finne der. Et samfunn har bare godt av å bli utfordret en gang. Siv Jensen med resten av «forby kirkeasyl» glemmer en viktig del, at samfunnet trenger rom der den blir utfordret.

Det er mange hypotetiske situasjoner som er ute å går. Tenk om mordere bruker kirkeasyl. Ja tenk det. Tenk om det var en flokk jøder i 1943, der makten fremdeles opprettholdt synet på kirkeasyl. En tenkt situasjon selvsagt, men tenk deg det. Tenk deg at etiopere virkelig ville blitt forfulgt, da bør vi som samfunn bøye våres hoder i skam, og det vil vi gjøre fordi de prøvde å gi deres versjon til det norske samfunnet.

Dermed er f.eks Sandbergs reaksjon om at det er barnemishandling en smule underlig. Han skryter jo at prosessen er den meste demokratiske (skulle tro enhver henvender til det norske byråkratiet uansett årsak ikke vil hevde at de møtene er demokratiske), men et demokrati tåler å bli utfordret. Demokratiet e r etter min mening kun levedyktig om det blir utfordret på moralske og etiske valg. Kirkeasylet er en mulighet for at man får stoppet opp, og senket pusten. La blodet gå til hjernen enn munnen.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: