Palestinapapirene – Hasbara


Al-Jazeera og Guardian har funnet plass til Palestinakonflikten. Det som har kommet frem til nå har ikke vært så veldig overraskende. At palestinerne ikke har noe reell makt i forhandlingene osv er velkjent. At Israel kan gjøre det meste fordi de har blankfullmakt hos den eneste reelle supermakten. Ikke det at Usa liker det Israel gjør, men når det kommer til et stykke vil Usa alltid støtte Israel.

Vg.no og db.no skriver kort om saken, kanskje forståelig siden Guardian og Aljazeera offentliggjorde papirene i går, søndag. Så skal ikke henge de ut riktig enda.

Men, hvordan vil det være for «israelvennene» når de ser stormaktspillet i aksjon, der Israel defacto dikterer palestinerne og sitter med rattet. Og allikevel ikke er villige til å finne en løsning. Og det faktum at der Israel bygger, anser de selv er en del av Israel. Dvs at man gir settlere en del skattefritak, pluss at den israelske stat subsidierer boligbygging på VB. Erobre med folk altså. Er nesten som å høre de mest rabiate anti-islam folk som hevder at muslimene skal pule seg til makt. Om noen dager kommer dog hasbara. Og de vil si følgende; Palestinerne lekket informasjonen, for at deres selvstendige statsdannelseslinje skal bli en realitet. Dvs de er gode, og villige til å fire. Israelerne er ikke.

Eventuelt er det israelernes stikk til PA, for å forhindre at de får opprettet en egen stat uten at Israel har en finger med i spillet. Velg og vrak på storpolitikkens alter. Bismarck sa det rimelig korrekt;
Den som vet hvordan lover og pølser blir laget, får aldri mer en rolig natts søvn.

Saeb Erekat kom dog med et fint spark (side 8.) til Rice;
Rice: Let us not leave the issues and talk about potential threat. At this time there is noe threat from the east because our forces are in Iraq and will stay there for a long time.
Saeb:For a very, very long time.

Men det som kanskje er litt mer oppsiktsvekkende er Rice analyse om sikkerhetstrussel der det fremkommer at Rice (side 10.) mener at Israels hær, og forsåvidt den amerikanske ikke kan sees som en trussel, men terror er en trussel. Det vitner vel om en litt egosentrisk holdning, og at terror er en trussel er rimelig opplagt, men. Det kan være at man selv mener at man ikke er en trussel, mens man samtidig bygger opp styrker utenfor grensen. De som er innenfor grensen forstår poenget iallefall. De som er innenfor kan se en styrkeoppbygging som to ting;
1) En maktdemonstrasjon, evnt en bløff.
2) Oppstart til invasjon.

Og så lenge en selv ikke har direkte innsyn i beslutningsprosessen så er det kun de to valgene en har. Trussel er de dog begge.

Men dette er historie, med den moldoviske settlerrasisten Liberman og hans like i posisjon er tostatsløsning død og begravet lenge.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: