Sadismen i kristendommen


Aftenposten.no/meningerhar en kronikk av Tor Halstvedt der han forsøker å «redde» kristendommen. og ikke minst gud. Han prøver seg et spark på at de ikketroende,vantro,hedninger eller ateister selvsagt ikke innehar noe moral, eller forstår ondskap.

Følgende bolk fra Halstvedt sin kronikk;

Det virker pussig at mennesker som burde ha en viss kjennskap til moderne historie, tror at ondskap ikke fins, at vi er født gode, og at om det fins ondskap så vil den fjernes som ved et trylleslag når vi kommer til salighet. Pussig, siden vi det siste århundre har vært vitne til et inferno av vold, krig og lemlestelse slik som massemyrderiene til Hitler, Stalin, Mao og Pol Pot. I boken til Jung Chang forteller hun at Mao om kvelden koste seg med å se filmer av folkemøter der mennesker ble lemlestet, ydmyket og drept. Skal en slik sadistisk massemorder tilgis, slippes inn i salighet – uten at han selv tar et oppgjør med sine forbrytelser og viser sann anger?

For det første, i kristendommen er mennesket født ondt, for hva noen andre mennesker har gjort. Kan vanskelig sies å være enn ren ondskap å hevde noe sånt.
baby
I kristen teologi er denne krabaten skitten, ødelagt og som kun kan bli frisk ved å tro på jesus.

La oss nå ta det hypotetiske i situasjonen om at Mao skulle blitt kristen, hva ville da Halstvedt måtte si? Ville handlingene til Mao etter kristen tanke blitt sett bort i fra eller tillagt vekt? Det eneste kravet er å tro.

Et forsvar av gud er dømt til å mislykkes.

חג מולד שמח ושנה טובה

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: