Supermakten sine betraktinger


Ifølge vg.no ønsker Usa seg sine lydige pudler gjennom Frp. Ingen overraskelse forsåvidt. Viljen til å legge seg i hockeystilling gjelder de fleste partier. Det er kun fargen på tapeten som er forskjellig.

Slik ser ambassaden på nordmenn;
* Selvgode moralister
* Tåler ikke kritikk
* Mangler arbeidsmoral
* Skylder på andre
* Norge en løs kanon

Skyldig på alle punkter. Dog, det ironiske er jo selvsagt det er også amerikanerne. Problemet for verden, er at Usa er supermakt, Norge er det ikke. Resultatene av det er dermed ganske så forskjellige. Nå orker jeg ikke å gå inn på document.no for å finne morsomme sitater som kaster seg over Usaklamring, så den som måtte ønske, velbekomme.

I tillegg er han svært kritisk til utenriksminister Jonas Gahr Støres poeng om at Norge og Russland har hatt et fredelig forhold i tusen år.

– Utrolig nok husker få nordmenn at Sovjet invaderte Finland i 1939, og at Norges grense var med Finland, og ikke Russland, frem til Sovjet tok Finlands grense mot det arktiske hav.

De tusen årene med fred kom med en buffer, og en pris som andre måtte betale, skriver han, før han tordner videre:

Finland er ikke Norge. Og Finland lå under Russland i mange år, før de lå under Sverige i enda flere år. Og som kjent var Sverige på hyggeturer inn i Russland, og en stormakt på den tiden. For informasjon til ambassadøren, gratis er det også. At Finland har lidd pga sin grense til en/flere stormakt(er), absolutt.

Dog, er det artig at Støre igjen blir tatt i løgn;

– Til tross for at dette er et hett politisk tema i Norge, understreket utenriksministeren at den norske regjeringen ikke vil kreve at leiren blir stengt, skriver ambassadøren i sin rapport hjem til amerikanske myndigheter.

La meg fortelle; det er artig å se makten bli avkledd. Av seg selv. Herlig.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: