Rustad med hockeyposisjon


om skrevet i flere andre poster så er Document.no/Rustad en herlig kilde for humor fra ytre høyre i norsk tanke/politikkmiljø. Denne gangen er det det en smule paradoksale synet på at norske myndigheter og PST hevder nasjonal suverenitet ovenfor Usa som smerter.

I det ene øyeblikk forsikrer han at Norge og USA har samme syn på terrorbekjempelse. I det neste er han enig med journalistene Kari Tone Sperstad og Hans Henrik Torgersen når de skriver:

Han (Storberget red.) mener den nedlatende holdningen til PST fra amerikansk side ikke lar seg skjule.

– Jeg har vært kjent med at USA har hatt slike synspunkt på PST som fremgår i dokumentet, og det kommer bare sterkere og sterkere til uttrykk. Men i Norge er det norske myndigheter som bestemmer. Politi, påtalemyndighet, Stortinget og regjeringen.

En handling og synet på denne handlingen kan være likt hos de fleste. F.eks drap, de fleste samfunn har et negativt syn på dette. Så kommer «eurekamomentet» for Rustad, eller burde ha kommet, metodene for avstraffing og etterforskning, forebygging osv kan variere fra samfunn til samfunn. Usa er selvsagt mot terror så lenge den ikke foregår mot en selv. Intet nytt under solen i verdenspolitikken der.

Hvordan kan man dra den konklusjon at amerikanerne opptrer “nedlatende”? Kun hvis man har en antiamerikansk holdning. Sett fra et saklig synspunkt er amerikanerne oppriktig bekymret for samarbeidet og norsk sikkerhet

Selvsagt er det nedlatende. Det er selvsagt nedlatende så det suser. Spesielt nedlatende blir det når man også vet at amerikanerne lekket info om saken til mediene. Og hvor oppriktige de er, vel, det vet hverken jeg eller Rustad.

Altså. Ifølge Rustad er Norge under invasjon. Det nasjonale styresettet er under press, og kan overgå til et religiøst tyranni om xx år. Vel, om man tror på noe slikt så for all del. Men det blir noe underlig når andre land presser nasjonen for å utføre handlinger som de mener er riktige. Det er selvsagt en avgivelse av suverenitet, noe Rustad ellers ikke liker.

Dette er dog ikke noe annet enn politisk handel. Rustad er villig til å la seg ta i hockey av hva som helst bare det ikke er en halvmåne i nærheten. Fra den andre siden er f.eks Galtung et annet eksempel på det samme. Samme typen folk, eneste forskjellen er fargen på innerstoffet i jakken.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: