Kryp, smådjevler og dyr


Kirkeorganist Terje Hadland har på sin fjesbok angivelig skrevet dikt om hvordan Giske, og biskop i Rogalandstraktene (Erling Pettersen) er djevelen(e) selv. Selv om de fleste har kommet over Skybert som en ekte person, så har religiøse en lei tendens til å krangle. Å krangle kan de, og de mest heftige krangler pleier som regel å være intern også. Det er intet mindre enn den «sanne tolkning» av Skybert som krangelen står om.

skybert

Og hvem er da tolkningsmesteren?
terje hadland

Dere får tolke selv. Jeg driver med mye annet som er mer interessant for Rogalands Avis. Jeg står for hva jeg har skrevet. Facebook er et åpent medium, og vi lever i et fritt land. Giske er ute av spillet, og en biskop har vi ikke i Stavanger – bare «en beboer i Eiganesveien». Arbeiderpartiet og demokrati er ikke som hånd i hanske, sier han.

Vi,ikketroende på Skybert, er betrygget. Mennesker som skyggebokser med andre om betydningen til Skybert er jo de sanne demokrater. Men vi er dog mer betrygget over at de fleste ikke vet hva Terje Hadland bedriver med, av det enkle faktum at de fleste ikke akkurat er helt overbevist at Skybertversjonen til Hadland er den helt rette. Eller for den sak skyld, andres tolkning. Kall det gjerne den lutherske tradisjon. Alle skal krange hvor , skal stå.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: