Vg sitt syn på ytringsfrihet


Det har nok gått en varm kule hos vg.no etter at butikker i Eidskog nektet å selge avisene en dag. Dermed kommer Versto med følgende kraftsalve;

VGs ansvarlige redaktør, Bernt Olufsen, reagerer skarpt på boikotten av VG.

– Det de gjør seg skyldig i er en grov krenkelse av ytringsfriheten. Det er en total misforståelse av den nyheten som VG i dag formidler. Nyheten om holdningene til norske soldater i Afghanistan har vært grunnlag for flere krisemøter i forsvaret, sier Olufsen til Dagbladet.

Om de misforstår er vel deres sak, det er lov. Det kan hende de ikke misforstår, men at Versto er den som misforstår ytringsfrihet er ganske klar. Ytringsfrihet går to veier. Man skal kunne fritt høre og lese, men også friheten til selv å ikke høre eller lese. Selv om jeg personlig liker den første best, kan jeg ikke tvinge andre til å følge min posisjon.

Enten får Versto lage avtalene mellom vg og butikker, ellers får han klappe igjen. For noen ridder for ytringsfriheten har Versto eller andre ledere av vg.no vel egentlig aldri vært. Det er kun et popord for tiden for mange.

Gooding.no tar frem paradokset som man kan sammenligne, som ikke skjedde for så lenge siden. Vg.no er svært selektiv i hvilken kamp de skal føre for ytringsfriheten. Hadde tenkt å skrive noe selv om paradokset men Gooding har gjort det delvis (etter min mening). Døm selv. Eidskog sin handelstand eller vg.no sin praksis.

Legg igjen en kommentar