Skal man hedre soldater?


Mye tyder på at det å snakke negativt om soldater, spesielt sine egne, er starten på et sosialt selvmord.
Dog, det er viktig å ha en tanke i bakhodet. Historien viser meget vel hva som skjer når militærmakten får fritt spillerom.

Soldatliv har alltid vært macho. Det må den også være for å fylle den funksjon den er bygget for. Det har også alltid vært et problem å tøyle (evnt øke som er lettere) denne machoen slik at samfunnet oppnår det resultat en vil. Hvorfor er dette viktig kan en kanskje spørre seg, men det er rimelig lett når man tenker på at den ultimate makt over liv og død statens militærstyrker innehar. Militæret i alle land er en betydelig maktfaktor. Og selv om lille Norge har et nokså liberalt militæret vet man ikke hva som er resultatet om 20,30,40 år når dagens løytnanter er forsvarets generaler hvis slik tanke skulle sette seg.

Det å hedre er en personlig gave fra en eller mange til et menneske. Å hedre basert på gruppetilhørighet er og blir feil. Dette gjelder militæret som andre. Som alle andre organisasjoner finnes det råtasser og helgner. Man bør vokte seg vel å hedre råtassene.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: