To fundementalister går i kvelertak på hverandre


Anne Kalvig går til totalangrep på Nabintu Herland. Og har forsåvidt rett i sin betraktning at Herland er en kristen fundementalist som for lengst burde vært avslørt som nettopp det. Dog, en kjæledegge som kan brukes mot muslimer spesielt og sitt eget syn kastes ikke så lett på avfallshaugen. Det være seg høyresiden i Herlands tilfelle eller omvendt i andre tilfeller. Dog, det er viktig å legge merke til at Anne Kalvig ikke er noen skinnende eksempel på det hun anklager Herland for å ikke være. Herland går selvsagt i den klassiske «dette er tøvete»-rollen. Som om hennes argumenter innehar noen som helst form for etterprøvbare bevis fra starten av.

Anne Kalvig er en av frontpersonene i Ottar. Det bør si det meste.

Anne Kalvig

Det er forfriskende å se kvinner innta banen som oftest er forbeholdt eldre jomfrumenn. Dog, for å gå tilbake til argumentene denne rabiate kvinnen bruker for å angripe en like rabiat kvinne;

1. Martha er en heks
Herland går til frontalangrep på engletroende Martha, og kaller henne for en heks og ønsker henne avsatt. For å underbygge dette sier Herland følgende;

– Dette handler om spiritisme, heksekunst og magi som har til hensikt å kontakte såkalte døde og drive med åndemaning. Det står i en sterk kontrast til religionene som søker Guds godhet til å få hjelp til å bli bedre mennesker i samfunnet.

Artig selvsagt å se Herland argumentere for at det finnes kun en rett tro, den luthersk-evangeliske tro. Jeg vil tro også en del kristne av andre sekter vil finne den en smule usmakelig, men la gå jeg skal ta det i «beste» mening og anta at det er kristendommen som er det avgjørende. Om man er katolikk, ortodoks eller orientalsk ortodoks spiller altså ikke noen rolle. Selv om de meget forskjellige.

2. Min tro er bedre en din tro

Herland fortsetter sitt angrep med følgende floskel;

– Det er spiritisme når man gjør forsøk på å ta kontakt med de dødes ånder. Det er å skade andre når man tar på seg en yppersteprestelig rolle, og som medium skal styre og tale inn i menneskers liv. Vi har vår kristne, humanistiske, rasjonelle kulturarv som står i sterk kontrast til denne typen okkult vekt på egosentrisme og spektakulære følelsladde åndelige fenomener, sier Herland.

Her kommer et avslørende moment fra Herland. Hadde Martha hevdet at hun hadde en direkte felttelefonlinje til den kristne guden hadde det ikke vært noe problem, men at hun har en direktelinje til engler er selvsagt ikke akseptabel. Man kan undre seg noe over hvordan Herland innehar denne kunnskap som kan avgjøre om hvilke av disse felttelefonlinjene som har noen som helst reell faktum i seg, dvs eksisterer. Herlands forhold til sin gud er visstnok av en ekte art. Martha sitt forhold til sin…..vel…engler er ikke.

Og det er vel et moment mot religion i sin helhet. Hører du en på bussen snakke «med» gud antar de fleste personen som en idiot. Kle opp denne idioten i noen flotte klær, bygg et flott «gudshus» og gi dem en tekst som er så tøvete at et barn ser igjennom den, så blir det automatisk dyp tenkning, noe åndelig (ironisk ord i denne sammenheng) og aktverdig/godt. Herland støtter altså opp om diktaturet, for i prinsippet kan hun ikke argumentere mot stedfortredene for gud på denne kloden, paven. Vel og merke om man skulle være katolikk.

3. Martha er på ville veier

Forsåvidt ingen nyhet. Dog, forskjellen mellom Martha, Kalvig og Herland er minimal. Den eneste forskjellen på dem er at de har en forskjellig farge på lekespaden de har i hånden der de sitter å kaster sand på hverandre i sandkassen.

4. Rasjonell

Herland sier i intervjuet (rundt 1:30 ute i intervjuet);

«den kristne humanistiske rasjonelle kulturarv»

HAHAHAHAHAHA
Humor på høyt plan.

Som en avslutning mener jeg at angrepet fra Kalvig er så dårlig og så inkompetent at hun burde fratre sin stilling ved UiS. På samme måte som Herland bør kalle seg selv med tittel på det hun egentlig er, en kristen fundementalist.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: