Opposisjon: gled dere til om et halvt år!


Men neste år blir et enda bedre klimaks. For hvem innehar den absolutt toppkunnskapen om sjøkabler i verden?
nexans

Eller tidligere Alcatel om du vil. Men siden kabeldivisjonen til Nexans har noen av sine senter her i landet så må de kanskje ut av morsomhetene, og det åpner opp for andre selskaper. Dog,de vil selvsagt si det eksakt samme som har blitt sagt til nå;

 • Mulig teknisk å legge sjøkabel : Ja
 • Vil kabel bli dyrere: Ja
 • Vil man få samme sikkerhet i forsyning: Nei
 • Vil vedlikehold bli vanskligere: Ja

Det artige er at statnett har sagt eksakt det samme. Og nå vil Ap få skambank siden rapporten om et halvt+ år vil si eksakt det samme som har blitt sagt allerede. Høyre og Frp gleder seg så vilt at de skvetter litt i buksene av hva som kommer, for den dagen vil bli ekstatisk for opposisjonen. Dette er saken de har ventet på, at Ap ble så redde for sitt omdømme (les: makt) at de glemte hva partiet er tuftet på. Industri, kraft og arbeid. Selv ville jeg ikke stemt Ap før den nakkeløse og ryggløse Stoltenberg er ute av politikken sammen med den nyreligiøse Støre, dog denne sakens hendelse og Ap slappe forsvar av kraft-Norge er enda en slagbolt til kisten med min eventuelle Ap-stemme.

Av ren ondhet håper jeg på knallhard vinter i år, og en påfølgende feil. Det håper nok Ap på og, men for min del handler det om ren ondskap, selvsagt, ovenfor dansende hardinger i bunad. Før du gråter, se denne videoen. Så sjekker du denne pdf fila.

For alle politiske kommentatorer tar feil når de hevder at dette er det største nederlaget, for det er det ikke. Det største vet man vil komme den dagen rapporten kommer.

Og en annen som beviser ha inneha null kunnskap om saken er Høyres leder som sier i vg.no;
– Norge har en enorm kompetanse på undervannsteknologi, og det vil være rart hvis vi ikke skal ha nok kunnskap til å legge disse sjøkablene, sier hun til VG Nett.

Selvsagt, Statnett sier at det er fult mulig å legge sjøkabel rent teknisk. Men at andre viktige punkter vil svekkes for linjenettetfilosofien. Statnett har ansvar for hovedveiene i strømforsyningen, deres hovedoppgave er å trygge forsyningen så langt det kan gjøres, også ved utallige uønskede hendelser. Dermed vitner uttalelsen til Solberg på at hun enten ikke forstår Statnetts rolle, eller at hun spiller ut et politisk kort der hun hverken sier ja eller nei for å tekkes velgere på vestlandet. Vag, og like ryggløs som Stoltenberg. Solberg har nok alternativ 2 i tankene med det hun sier, men svakt allikevel å ikke gå inn på det argumentet Statnett bruker for å ikke bruke sjøkabel;
nemlig at en sjøkabel, ved feil, vil ha en vesentlig lengre reperasjonstid slik at nettet dermed gårtilbake til den situasjonen vi har i dag, med to linjer som kan knekke ved høye forbruksdager.

Ps! om du ønsker latter, så tar demokratene latterkaken med sitt forslag, at kabelen skal gå under hardangerbroen som bygges nå. En liten titt på kartet gjør det til et smule morsomt forslag.

Reklamer

6 Responses to Opposisjon: gled dere til om et halvt år!

 1. Detnorskefolk says:

  Hvorfor forteller de oss ikke sannheten?

  Tilrettelegging for stor eksport samt elektrifisering av Nordsjøen. Hvorfor denne ensidige vektlegging av Bergens kraftbehov? Hvorfor prøver de å føre oss bak lyset? Vi følger spent med på hvordan regjeringen har tenkt å ”flette inn” de egentlige årsakene nå som pressen og andre ruller opp mer fakta i saken.

  Ta en titt på denne artige fremstilling på youtube….. basert på regjeringens pressekonferanse 10. august. Må sees

  • norskgoy says:

   Sokkelelktrifiseringen i området, er vel også en kraftkonusment i Bergen?
   Når miljøbevegelsen lenge har krevet elektrifiseringen av sokkelen må man selvsagt også ta med «betalingen» for dette vedtaket. Det er jo ingen nyhet, og som det ble påpekt allerede under behandling av elektrifisering av sokkel. Man måtte ruste opp høyspentnettet rundt omkring i landet. Uansett er det jo et tillegg, at ved høy forbruk i bergensregionen med et bortfall av en av de to tilførslene bety at man må stenge ned deler av Bergenssamfunnet.

   Så kan man sitte å nappe løken til sine flotte epletrær og leve som man var på 1800-tallet. Så lenge naturen er kun besudlet med en gedigen bro, og et luftspenn allerede. Bare man slipper et ny linje.

   Det norske folk krever ny linje.

 2. Odd Busmundrud says:

  Jeg kjenner ikke terrenget der. Men ut fra tegningen Statens vegvesen har lagt ut ser da brua mye mer dominerende ut enn et stakkars ledningsspenn. Men bru vil de ha. Kan det ha noe å gjøre med at den har de direkte nytte av, mens kraftledningen er det andre som får nytte av?

  • Norskgoy says:

   Absolutt. Følelsen av nytte henger ofte med hva man er villig til å godta. Det er bare å se på veibygging, sykehus osv som ikke kan sies å være noe flotte bygg (mange av de). Problemet mitt er at det allerede eksisterer kraflinjer i området. Også over selve hardangerfjorden. Så jeg heller til at dette ikke har noe med kraftlinjer i det hele tatt for flesteparten av de som protesterer mot ny kraftlinje.

   Sjøkabel vil kreve en større engangsinvistering, opplagt nok, og den vil kreve en helt annen beredskap og vedlikeholdstanke, som også garantert vil være høyere enn ved luft. Hvis ikke en er villig til å ha beredskapen, vil man måtte godta at hvis det skjer feil på sjøkabel vil denne være ute av drift over en lengre tidsperiode.

   Dette er snakk om motorveiene på kraftlinjenettet. Det er enormt viktig at de har en så høy som mulig oppetid.

 3. wrimle says:

  Du har god oversikt over de praktiske sidene av utbyggingen. Men er det praktiske alt?

  • norskgoy says:

   Hvem vet. Det jeg vet dog, er at «miljøvernerne» ikke har det.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: