Moskva, NRK og Steinfeld


Da er det bare å glede seg igjen til reportasjer fra det store landet i øst. Hans-Wilhelm Steinfeld er på vei til Moskva med sin fjerde tur for NRK.
Som min russiske bekjent sa det; Når Hans-Wilhelm Steinfeld stiller spørsmål holder de russiske journalistene tåta, og holder sin mikrofoner så tett opp til den intervjuede som mulig fordi de vet at spørsmålene Steinfeld stiller er det få som kan stille. Og så er det jo artig med russisk med bergensk aksent.

Selv om kanskje Steinfeld også var litt heldig med tanke på hvilken tid han var tilstede i, så er det ikke noe mindre spennende tid han kommer til nå, når han starter opp denne sommeren fra Moskva. Medvedev og Putin kjemper nå en kamp seg i mellom. Hvem skal bli den «sterke mann» ved neste korsvei. Medvedev bruker samme taktikk som Putin i sin tid, setter sine menn i posisjoner og hiver ut Putins menn eller gjør dem ufarlige om han ikke blir kvitt de. Så det blir spennende å se kontorsjefen og studenten på kontoret til den tidligere og nå avdøde, ordføreren i St.Petersburg, Anatolij Sobtsjak (som Steinfeld var venn med). Kontorsjefen var Putin, og studenten Medvedev.

Gullkorn fra Steinfeld sin munn;

– Aksel Sandemose skrev at Norge er den eneste nasjonen i verden der misunnelsen er større enn kjønnsdriften. Tar du det innover deg?
(spørsmål til Victor Norman, etter at Vg i all hovedsak ville ta knekken på mannen for å ønske et piano, for å brukt for mye penger på representasjon og at han brukte fly isteden for båt. 2004)

– Da jeg dro til Balkan i 1999, var det rolig der i forhold til tilstanden i NRKs nyhetsdivisjon.

Noen kilder angående Steinfeld;
Kilde1
Kilde2
Kilde3
Kilde4
Kilde5

One Response to Moskva, NRK og Steinfeld

  1. Den liberale berserken says:

    Tja ,i hvertfalll er vi enig iat Steinfeldt er den rette mannen i Moskva…-:)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: