Fotballforeningen sin trang til total kontroll


Aftenposten har en artikkel om ungdom og Fotballførstebetjent Berit Michelet sitt syn på denne ungdommen.

Noen flotte utsagn;
Michelet mener det er på tide å se på lovverket.

-Barn under 18 år har for mange rettigheter som de ikke evner å ta stilling til. Det virker mot sin hensikt. Lovverket virker kanskje ikke til barnets beste. I noen grad oppdrar barn seg selv, sier hun.

Michelet viser til at barn kan være med og bestemme hvor de skal bo ved samlivsbrudd. Pasientrettighetsloven gir barn fra 12 år adgang til å bestemme om foreldre skal få informasjon eller ikke. En del helsepersonell tolker at det kan gjelde lettere psykiske problemer etter mobbing, eller informasjon som kan øke familiekonflikter.

Michelet synes heller ikke noe om at 13-åringer får p-piller uten at foreldrene blir informert.

-Hvis unge ikke kan snakke med foreldrene, og foreldre ikke kan fylle foreldrerollen, er det en sak for barnevernet, sier Michelet, som også lurer på om myndighetsalderen burde heves til 21 år.

1. Kan godt hende barn og ungdom under 18 år ikke har vett nok til å ta avgjørelser som de faktisk må ta. Men det er en del av livet. Ungdommen må i hver generasjon faktisk leve, gjøre de samme teite feilene vi alle har gjort, og leve med konsekvensene av disse handlinge. Dessuten, man kan kanskje nevne for fotballførstebetjent Michelet hva den kriminelle lavalderen er i dette landet, og kanskje hinte om at det er mange som vil senke denne. Ungdommen er altså for dum enkelte ganger, mens andre ganger er den helt klar på hva de gjør.

Man kan undre seg hvorfor dette alltid går negativt ut ovenfor ungdommen.

2. Lurer på om Michelet noen gang selv har vært ungdom, eller skippet hun kanskje denne tiden mon tro. Uansett, det er ikke akkurat det første man gjør som ungdom og forteller foreldrene at nå skal det pøkes til den store gullmedaljen. At ungdommen faktisk er såpass oppegående at de spør etter prevensjon, går forbi Michelet sin tanke. Problemet i dette landet er vel at det er altfor få som bruker kondom. Ikke at ungdom har sex, puberteten kan ikke den Norske stat v/fotballforbundet faktisk lovregulere vekk. Dette vitner om et syn om seksualitet som avholdsfundementalismene i Usa bedriver. Og for å si det slik, det fungerer meget dårlig.

3. Jeg antar det er en del helsesøstre som har fått ungdom på kontoret der de opplever moralske dilemmaer som ungdom serverer de. Så valget står der da, skal man hjelpe ungdommen eller fortelle foreldrene. Hvis det siste så kan man effektivt si at det er ingen ungdom som kommer til helsesøstrene noe mer.

4. Barn har vel en rett til å uttale seg angående bosted. Noe annet skulle vel bare mangle hvis det er to foreldre som i konflikt prøver å bruke sine barn til å oppnå det de selv vil. Hvem ellers skal bestemme dette? Foreldrene som er i konflikt? Fotballførstebetjent Michelet?

Barneloven er dog som følger;
§ 31. Rett for barnet til å vere med på avgjerd

Etter kvart som barnet blir i stand til å danne seg eigne synspunkt på det saka dreiar seg om, skal foreldra høyre kva barnet har å seie før dei tek avgjerd om personlege tilhøve for barnet. Dei skal leggje vekt på det barnet meiner alt etter kor gammalt og modent barnet er. Det same gjeld for andre som barnet bur hos eller som har med barnet å gjere.

Når barnet er fylt 7 år, skal det få seie si meining før det vert teke avgjerd om personlege tilhøve for barnet, mellom anna i sak om kven av foreldra det skal bu hos. Når barnet er fylt 12 år skal det leggjast stor vekt på kva barnet meiner.

NB!
Hvorfor jeg kaller Michelet fotballførstebetjent?
Kilde1
Kilde2
Kilde3
Kilde4

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: